Úvod > Fórum > Hardware > Zrychleni pc

Zrychleni pc

22.03.2017 19:21

Ahoj, muj deda ma pocitac je stary asi 10 let,vyuziva ho jen na internet a stezuje si ze je pomaly, v pc jsou jen systemove soubory a antivirus, zadne zbytecne programy, ktere by pc zpomalovali.chtel bych se zeptat, co je treba koupit, aby byl pc o neco rychlejsi, ma tam ramku 1gb a procesor o frekvenci asi 3ghz.

22.03.2017 19:35

Z uvedeného popisu toho moc nelze poznat. Jedině lze říct, že 1 GB RAM je dneska už hodně málo.

Chtělo by to výpis HW a jaký Win tam běží.

Možná by stačilo PC vyčistit např. pomocí CCleaner, nebo PC přeinstalovat.

Obecně rychlost PC zvedne SSD disk.

22.03.2017 19:48
ověřen

Osobně bych do takového počítače již nic nekupoval. Nejspíš tam jsou XP, mám tu jeden s XP a 512MB ram a běží svižně.

Tohle by jen stačilo vyčistit, protože za 10 let se tam naskladnilo spousta zbytečností.

Je pravda že na dnešní dobu je 1GB málo, ale není to dobou, nýbrž novými aplikacemi. Pokud je to jen na internet, pak 1GB stačí.

Zkus ten CCleaner, ten je fajn a pokud nezabere, pak to přeinstaluj.

https://www.piriform.com/ccleaner/download

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
22.03.2017 20:25

Ano byl tam win xp ten jsem preinstaloval na win 7 profesional.Tady na foru mi uz jednou nekdo psal kdyz jsem mel problem ve windowsu ze CCleaner nedoporucuje ze je to "cistic" ktery maze soubory ktere mazat nema.

22.03.2017 20:53
ověřen

CCleaner je osvědčený, jen je u to třeba myslet.

U tebe je problém v tom, že si na staré železo nainstaloval nelegální craclý systém!

Pochybuji žes taťkovi koupil W7 profi, ostatně profi ani neví jak využít. Obrať se na toho, kde si stáhl ten systém!

Jen bych dodal, že CCleaner ti ukazuje co můžeš odstranit a je na tobě co si vybereš. Sám určitě nic nevymaže :-)

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
22.03.2017 21:05

Jak muzes vedet ze jsem system stahl ? Windows si deda kupoval legalne ve strongeru, pac chce mit vse legalni, povazoval jsem to jako prvni krok k vyreseni rychlosti pc, bohuzel nejsem tak znalý co se týče hw počitače proto se ptám co je jeste treba aby byl pc rychlejsi nechapu tvoji reakci.Nehodlam se tu dohadovat zda jsem si windows stahl nebo koupil.

22.03.2017 21:10
ověřen

Nedohaduj se tím to neopravíš, vyčisti to jak jsem psal. Případně napiš celou sestavu a kolega ti poradí co do toho šrotu dokoupit, ale ničenu to stejně nepomůže.

A ten systém légální nemáš!

22.03.2017 21:16

Pokusim se ho vycistit, pokud nezabere napisu sestavu, dekuji za radu

22.03.2017 21:25
ověřen

Stáhni ten CCleaner. V nastavení nic neměň a del Analyzovat a pak Opravit ˇ/či co tam je/. Pak udělej to samé s registry a tam si udělej zálohu - zeptá se tě to.

CCleaner používám asi 15 let a žádný problém.

22.03.2017 21:55

Dobře, zítra zkusím díky.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace