15.11.2017 23:03 příspěvků:8 | Zustal my po otci jen notas ,ani nevím jaké k tomu bylo příslušenství ale nemohu ho rozjet. Jedná se o Fujitsu Siemens Lifebook Model S 7110 . Při spuštění se nic nedějě,ani možnost se dostat do Biosu, jen my na horním displeji vyskočí nějaký zámek s dvoma šipkami. Jak to mám odemčít nebo přeskočit,nebo se dostat do biosu ? V příloze zasílám to foto horního displeje. Děkuji za odpověd |
---|---|
16.11.2017 09:40 příspěvků:4 972 | Žádné foto nevidíme! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
16.11.2017 17:26 příspěvků:8 | Měl jsem za to že jsem ho tam dal ,ale asi špatně . Tak teď se to snad podaří. Zajímá mě ten zámek, co znamená a jak to obejít. Na tomto se to zastáví a nemůžu s tím nic udělat. A jak se u tohoto notasu dostanu do Biosu. Děkuji za odpovědi. |
---|---|
16.11.2017 17:33 příspěvků:4 972 | A ty tu nějaký obrázek vidíš? Já ne, dole pod oknem je příloha - tam ho musíš dát! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 14:45 příspěvků:8 | Omlouvám se doopravdy jsem ho tam dal dvakrát ale asi proto že měl několik MB se nezobrazil .Omlouvám se že jsem nereagoval dřív ale byl jsem na montážích. Chtěl bych to dořešit tak přikládám přílohu s menší velikostí. Snad to vyjde. ![]() |
---|---|
25.11.2017 14:48 příspěvků:4 972 | Ten zámek neznám, ale mělo by to být popsáno v manuálu. Někde v počítači máš neco jako User Guide- uživatelská přiručka, nebo se to dá stáhnout na webu výrobce. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 14:52 příspěvků:4 972 | Našel jsem tohle: Veškeré indikační diody - od stavu systému a baterie až po zámky klávesnice - jsou zastoupeny tenkým monochromatickým displejem, kde jsou jednotlivé stavy znázorněny drobnými symboly. Displej je elegantní, avšak velmi úzký - jedná se opravdu spíše o proužek. Díky tomu, že je poměrně dost zapuštěný v těle notebooku, je při pohledu zepředu vidět poněkud špatně; je třeba se nahnout až nad klávesnici, aby bylo zřetelně vidět, co displej signalizuje."" Z toho chápu, že tam někde bude tlačitko nebo klávesa na odemknutí klávesnice. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 17:29 příspěvků:8 | To je jasné ale ten manuál nemám a anglicky moc neumím , ale stáhl jsem podobný manual v češtině kde to je popsané. Píšete že někde v PC to mám ale to bych to PC musel rozjet což právě chci ale tato ikona mne tam nepustí dokonce ani do Biosu |
---|---|
25.11.2017 17:40 příspěvků:4 972 | To je právě proto, aby se PC nerozjel,je třeba ho odemknout. Buďto je k tomu externí zámek, nebo je nějaký čudlík na notebooku anebo to budou nějaké klávesy. Buďto samostatná klávesa označená zámkem, nebo nějaké funkční klávesy. Např. Fn+F1, F2 atd. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 17:48 příspěvků:4 972 | Jsem zjistil, že ten tvůj stroj má zámek Kensington, ten asi budeš potřebovat. Tento obrázek je od jiného typu. V kanceláři či doma můžete k Lifebooku S7110 připojit externí replikátor portů, který si ale musíte dokoupit samostatně. Najdete na něm další porty USB V2.0, DVI-D výstup na digitální monitor, sériový a paralelní port, konektor LNA karty, konektor pro PS/2 myš nebo externí klávesnici, vstup pro mikrofon, výstup na sluchátka, vypínač a zámek typu Kensington. ![]() Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 18:12 příspěvků:4 972 | Tak tento zámek to není, ten chrání lankem notebook proti přemístění. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 18:24 příspěvků:8 | Tak zkuste identifikovat to tlačítko na odemknutí klávesnice. ![]() |
---|---|
25.11.2017 18:31 příspěvků:4 972 | Je to obráceně! Nevím, je třeba zkoušet, nebose zeptat na podpoře notebooku. Já ten nb nikdy neviděl. Fn+něco Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
25.11.2017 20:09 příspěvků:2 090 | Ten zámek na displeji nemá s "nespuštěním" ntb nic společného, je to jen "kontrolka" - indikátor zapnutého "Scroll Lock". Možné příčiny "nespuštění" jsou v podstatě 2: 1. Máte OS zajištěný heslem, bez správného hesla se do NTB nedostanete. 2. Ntb při spouštění nedetekuje HDD. Poslední možnost je pak sehnat nějakého odborníka přes Fujitsu Siemens, třeba si s tím poradí. A ještě jedna věc mě napadla. Může být z různých důvodů nefunkční displej, tedy ntb možná běží, pouze se nezobrazí nic na displeji. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
26.11.2017 05:26 příspěvků:4 972 | Aha, pak je vše jinak, ale bod 1. se vylučuje, chtělo by to heslo a tudíž by šla klávesnice. Je fakt možné, že ten systém běží, jinak by tam ten zámek ještě nebyl. Zkusil bych na ten displej posvítit z blízka baterkou, zde není vidět nějaký obraz, mohlo by být vadné podsvícení. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.11.2017 08:36 příspěvků:8 | No ale do BIOSu bych se měl dostat,nebo né ? Pokud jo tak jak ? |
---|---|
28.11.2017 08:39 příspěvků:4 972 | Myslím, že na to už ti odpovídal petr na PC-Help. Ten tipuje vadnou desku, pak se tam nedostaneš. Sežeň si manuál, jistě se dá někde na webu najít. ![]() Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|