26.07.2015 11:49 příspěvků:32 | Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by mi někdo poradil. Mám notebook Lenovo, windows 7 64bit asi už přes 3 roky. Po zapnutí se mi po nějaké době zasekne a už s tím nejde nic udělat. S kurzorem myši hýbat můžu ale na kliknutí nebo klávesnici absolutně nereaguje. Jen se mi točí takové to kolečko že to pracuje. Musím vypnout natvrdo a zase zapnout. Nejsem žádný expert přes počítače. Děkuji za jakékoliv rady. |
---|---|
26.07.2015 11:54 příspěvků:1 873 | Zkontroluj si teploty hardwaru, pokud nebyl dosud vyčištěn od prachu, pak by to mohlo souviset. Jinak otestovat HDD a ram. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
30.07.2015 17:34 příspěvků:32 | Mám tam režim čištění prachu a občas ho pouštím. Kontrolu HDD jsem dělala přes noc a ráno když jsem se probudila byl už windows naběhlý, takže netuším jestli to něco našlo. Každopadně když jsem ho chtěla vypnout opět se seknul. Teplotu hardwaru najdu prosím kde??děkuji |
---|---|
31.07.2015 04:37 příspěvků:1 873 | Dá se najít v BIOS, nebo jsou k tomu účelu různé programy, třeba HWMonitor http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/monitoring/hwmonitor/ Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
31.07.2015 14:39 příspěvků:4 972 | Vzhledem k tomu že tam jsou chyby celkem bez zátěže, pak bych na teploty netipoval. Máš tam Lenovo Solution Center. Spusť to, zda nenajde někde chyby na HDD apod. Trvá to tak hodinu. Nemusíš to hlídat, pokud to nenajde chybu, pak se to vypne, jinak uvidíš oznámení o chybě. Pokud to proběhne bez nálezu, pak bych doporučoval kontrolu na mallware /viry apod./ na nějakém specializovaném fóru. PC-Help, Viry.cz Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
31.07.2015 16:26 příspěvků:1 873 | Aneb, jak jsem již uvedl... Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
13.01.2017 10:36 příspěvků:11 | Dobrý den, mám naprosto stejný problém jako squirell, ačkoliv se jedná o novější model (NB Lenovo IdeaPad 300-15IBR, 15,6"HD TN /N3700/4GB/1TB/IntelHD/W10H). Nicméně se stále nedaří ho vyřešit - zamrzne v různých situacích - běžná práce v Chromu, sledování videí, hraní her... Vir mě taky napadl, ale Windows defender nic neukazuje. Diagnostika Lenovo solution center taky čistá, stejně tak MemTest86, TestDisk i Intel processor diagnostic tool. Máte nějaký tip? Nebo se squirellovi podařilo vyřešit? |
---|---|
13.01.2017 15:10 příspěvků:2 090 | Naprosto stejný problém určitě nemáš už jen proto, že máš jiný ntb, a proto jsi si měl založit nové, vlastní téma. Dále postrádám teploty v ntb při zamrznutí, výsledek testu HDD a RAM (viz reakce v nabouraném vláknu) a podrobnější popis situace při zamrznutí. Windows Defender je neantivir, pořiď si něco pořádného. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
13.01.2017 20:55 příspěvků:11 | Dobrá, omlouvám se za nabourání tématu, každopádně děkuji za reakci Problém možná není stejný, ale projevuje se identicky. V nepravidelných časových intervalech (někdy po několika dnech, jindy pětkrát denně) a při různých činnostech (práce v Chromu, hraní, puštění filmu, nicnedělání) notebook zamrzne, jediné, co "pracuje" je kurzor myši, kterým jde hýbat, ale již nereaguje na žádné kliknutí. Klávesnice nereaguje vůbec. A stejně jako squirell jsem jen běžný uživatel, takže si uvědomuji, že terminologie je asi nesprávná. Aktuální teploty přikládám, při zmrznutí zatím změřeno nemám. Co se týče testu HDD, přiložím v další reakci. Výsledek testu RAM je v textové podobě, což sem přiložit nejde, jestli jsem to pochopil správně. Co se týče antiviru, může být třeba Avira? Čerpám z jiných vláken zde na fóru. |
---|---|
13.01.2017 20:55 příspěvků:11 | HDD |
---|---|
14.01.2017 14:41 příspěvků:2 090 | Ten test HDD vcelku nic nevypovídá. Stáhni si Crystal Disk Info a dej sem z něj log. Avira je slušný antivir, já používám Avast Free a nestěžuji si, ovšem co uživatel, to názor. Podle mé zkušenosti uvedený problém často způsobují paměti (RAMky). Zkus s nimi něco. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
14.01.2017 16:09 příspěvků:11 | Díky za tipy. Přikládám výsledky Crystalu. Ještě jsem zapomněl, že jsem zkoušel vrátit Windows do továrního nastavení, zda není problém v nich, ale nepomohlo. Avira taky nic nenašla. RAM jsem testoval přes MemTest86 - výsledky jsou v *.log, to sem patrně vložit nejde a na "převod" do obrázkové podoby je to strašně dlouhé, nicméně tento výsledek byl na konci řady testu u všech čtyř "Finished pass #4 (of 4) (Cumulative error count: 0)", takže žádná chyba, kterou by to zjistilo. Ještě jsem tedy nalezl na jednom zahraničním fóru tip, jak problém podobného typu vyřešit, ale nevím si s tím rady. Jedná se o změnu nastavení Link power management u HDD. Ale kde se k tomu dostanu, to netuším. |
---|---|