Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Zamrzávající zbrusu nový počítač

Zamrzávající zbrusu nový počítač

28.04.2011 18:28

Ahoj,

prosím o pomoc s nově zakoupeným PC. Včera jsem jej přivezl ze servisu a od té doby jej nemohu používat, protože jakmile počítač spustím, tak mi za pár minut zatuhne. Nezčerná monitor, nezobrazí se žádná chybová hláška, prostě jednoduše zamrzne obazovka a nereaguje na žádnou klávesu, na myš, na nic. Musím počítač vypnout a zapnout. A po pár minutách to udělá znovu. Vím, že je to hodně obecný popis, ale máte nějakou představu, kde by mohl být problém a na co se zaměřit jako první? Problém se zdrojem? Nebo ze zdrojovým kabelem? Netuším.

Moj sestava:Windows 7 64bit
procesor Inter core i7-2600 3.40GHz
RAM 8GB
grafika GeForce GTX 470

základní deska MSI P67A-G45 (B3)/ IntelP67/ LGA1155/ DDR3 1333MHz/ ATX

disk 2x Samsung HD103SJ 1TB
skříň EUROCASE MidT ML VIPER 3 gaming

chladič CPU AKASA chladič CPU AK-CC017 Freedom

Ventilátor AKASA ventilátor AK-274CR-4RDS

zdroj CHIEFTEC zdroj APS-850C 850W
Děkuju za jakoukoliv radu.
Ondra

EDIT: otestoval jsem ještě teplotu počítače a vypadá to takto:

teplota CPU - 30°C
GPU - 43°C
GPU dioda - 44°C
Paměť GPU - 45°C

28.04.2011 19:39

Mám ten samý problém. Příklad : hraju hru a po 15 minutách se uspí monitor a ani za zlatá prase s tím nehnu. Jediné možné řešení je reset. Nebo třeba dělám convert videa a to samé. Když je PC normálně puštěný, tak nic a pohoda. Pls. o radu.

30.04.2011 09:06

Taky jsem měl pár problémů se sestavičkou. Problémy byli hned 2:

Měl jsem Win7, který ještě nebyl aktivovaný, po aktivaci už problémy při startu a přechodu z režimu spánku vymizeli (zmrznutí u načítání winů-logo windows7).

Potom druhá věc: Mám zapojenou jednu diodu, která signalizuje zapnutí PC- červená. Potom druhou, modrou, kterou když zuapojím, měla by signalizovat disk, ale svítí nonstop, ikdyž je PC vyplej. Když jí zapojím, pc zapnu, pc po chvíli vypne obraz, a konec.

Zkus odpojit např. nějakou diodku(asi tam budeš mít zapojené 2, zkusil bych vypojit obě dvě). A máš legální windowsy? Jestli ne, není co řešit, ej velká pravděpodobnost že to je tím.

30.04.2011 17:27

Wojta: Windows 7 mám aktivované a legální. Ostatně, jsem exot, co má všechno v počtači legální, včetně her. Vypnutí diody taky nemělo na padání vliv.

Počítač zakysává v závislosti na tom, jak moc ho zatěžuji. Když mám rozdělaných několik věcí na ráz, zasekne se po pár minutách. Když ho nechám jen tak běžet, zamrzne třeba až po hodině. V servisu, kde jsem počítač koupil, tvrdí, že se nejspíš uvolnilo chlazení procesoru, ale když jem testoval jeho teplotu, byla na pohodových 30°C. Tak nevím.

EDIT: teď jsem projel pc progamem při trochu větším zatížení počítače a teplota procesoru je průměrně 45°C. Je to normální teplota v průběhu většího zatížení počítače? Nebo je špatné chlazení?

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace