Úvod > Fórum > Hardware > Grafické karty > Zákázání integrované grafické karty

Zákázání integrované grafické karty

01.03.2015 03:36

Dobrý den,

zjistil jsem že můj počítač využívá jen integrovanou grafickou kartu a ne grafiku, kterou jsem si nedavno nově pořídil. Proto jsem na svém PC zákázal integrovanou, nacož se následně počítač restartoval, ale už nenaběhl a teď nevím jak ho znovu rozchodit.

01.03.2015 05:46
ověřen

Reset cmos, vyndej baterii ze základní desky na cca 10/15 minut.

http://www.svethardware.cz/bios-1-dil-pritel-ktery-nezradi/23290-5

( bacha na statickou elektřinu ať neodpálíš desku )

-----

Při vložení nové karty - dedikované se měl počítač na tuto přepnout, jestli jsi ji vložil správně a případně zapojil - má-li přídavné napájeni )

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
01.03.2015 08:52

A nedostanu i já pecku když ji budu vyndavat ?

01.03.2015 12:58
ověřen

Spíš jde o to abys tam nepřenesl ty statickou elektřinu, tím bys ji odpálil.

PC vypnout, odpoj i hl. el.kabel, vybij se dotykem třeba o radiátot, pak něčím umělohmotným, nevodivým, třeba i dřev. špejlí odtlač západku baterky, vydloubnout ji - jde zlehka.

Pak můžeš vyzkratovat (šroubovákem) kontakty na které byla připojena, tím urychlíš vybití, vymazání paměti...( Můžeš použít i chirurgické rukavice aspoň baterku nezamastíš.)

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace