01.03.2015 03:36 příspěvků:2 | Dobrý den, zjistil jsem že můj počítač využívá jen integrovanou grafickou kartu a ne grafiku, kterou jsem si nedavno nově pořídil. Proto jsem na svém PC zákázal integrovanou, nacož se následně počítač restartoval, ale už nenaběhl a teď nevím jak ho znovu rozchodit. |
---|---|
01.03.2015 05:46 příspěvků:1 873 | Reset cmos, vyndej baterii ze základní desky na cca 10/15 minut. http://www.svethardware.cz/bios-1-dil-pritel-ktery-nezradi/23290-5 ( bacha na statickou elektřinu ať neodpálíš desku ) ----- Při vložení nové karty - dedikované se měl počítač na tuto přepnout, jestli jsi ji vložil správně a případně zapojil - má-li přídavné napájeni ) Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
01.03.2015 08:52 příspěvků:2 | A nedostanu i já pecku když ji budu vyndavat ? |
---|---|
01.03.2015 12:58 příspěvků:1 873 | Spíš jde o to abys tam nepřenesl ty statickou elektřinu, tím bys ji odpálil. PC vypnout, odpoj i hl. el.kabel, vybij se dotykem třeba o radiátot, pak něčím umělohmotným, nevodivým, třeba i dřev. špejlí odtlač západku baterky, vydloubnout ji - jde zlehka. Pak můžeš vyzkratovat (šroubovákem) kontakty na které byla připojena, tím urychlíš vybití, vymazání paměti...( Můžeš použít i chirurgické rukavice aspoň baterku nezamastíš.) Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|