Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > XP - Detekce analog. modemu po zapnutí

XP - Detekce analog. modemu po zapnutí

31.08.2011 13:55

Ve Win-XP je správně nainstalovaný analogový modem va seriovém portu COM.

Po vypnutí modemu vypínačem modem z XP "zmizí" (viz: 'Správce zařízení' ),

a po opětném zapnutí modemu se již znovu neobjeví. Modem tedy nelze používat pro připojení

na Internet (chyba 678), pokud:

1. Nejsou XP nabootována s již zapnutým modemem (ne vždy si člověk vzpomene)

2. Ve "Správce zařízení" na položce "Síťové adaptéry" není použita volba "Vyhledat změny hardwaru"

3. V Ovl.Panel - Možnosti telefonu a modemuModemy po volbě modemu tlačítko "Přidat",

pak tlačítko "Přidat" a pak vše storno.

2 a 3 jso pro známého ne moc user-friendly.

Řeším to pro známého, který má analogový modem jako zálohu, kdyby mu vypadl ryhlý Internet.

(nemýlím-li se, pod W98xx se tohle řešit nemuselo)

Ideální by byla nějaká ikonka na ploše, nebo nějaký příkaz z command-line. Ostaní si už poradím.

Nejsem schopný to vygooglovat
díky za každý event. tip či radu.

31.08.2011 17:16

myslim ze se mylis. Jestli ten analog. modem jede pod serialem(com), tak nepodporuje tzv. pnp(ze si to windows zjisti okamzite po zasunuti). Jakym vypinacem se to presne vypina? a jedna se o modem co je v notebooku nebo nejaky externi? osobne bych nevidel nejaky dobry reseni pouzivat modem pri vypadku primarniho internetu...

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
31.08.2011 19:26

díky Radku, máš pravdu - omluva, nedal jsem sem úplné informace o modemu, tedy:

jde o externí modem "DeskPorte 56k Voice (není podstatné)" připojený kabelem do sériového portu

stolního PC. Modem má svůj vypínač napájení (napájení síťovým adaptérem), který

je většinu času pochopitelně vypnutý - zapíná se jen když je třeba.

Výpadek primárního digitálního připojení - proč ne přes analogový dial-up např. jen pro kontrolu pošty ?

Lepší než česká pošta )) A o to už vůbec v mém dotazu nejde, byl tu technický problémek ))

P.S. Mezitím jsem to už vyřešil docela obstojně utilitkou devcon od Microsoftu - ikonka na ploše - není

co řešit - tak jak jsem chtěl
díky všem a ahoj.

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace