Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Windows (XP) se nespustí - záchrana dat

Windows (XP) se nespustí - záchrana dat

13.08.2011 19:31

Zdravím.

Mám jen velmi slabé informace od mé přítelkyně, které se nejspíš zhroutil windows. Lépe řečeno - zapne pc a když se ocitne v prostoru výběru uživatelských účtu, tak je hotovo. Dál se nedostane a vrací ji to zase zpět. Nemám páru co a jak, víc toho nevím. Asi bude reinstal, ale docela ráda by zachránila data ale nevíme jak na to.. Já tomu taky moc nerozumím. Vím o tom houby...

Poradíte někdo prosím jak z tama vytáhnout data?

13.08.2011 19:37

Jediná možnost je to nechat prohlédnout někde v jednom ze známých pc obchodů v okolí.A pokud to dokážou tak ať ji tam hodí nový HDD a starý nechají na systém a tím pádem pokud se potento HDD s systémem tak má data zachráněna.A nebo koupit externí HDD a na něj nechat nahrát všechna data která chce.

OS:Windows 8 Pro CPU:AMD Athlon II X4 640 3,0Ghz GPU:Gigabyte Radeon HD6670 (snad bude Sapphire HD4870 Toxic) RAM:4GB Kingston 1333MHz 2x2GB HDD:Seagate 160GB Western Digital Caviar Blue 500GB Základní deska:Gigabyte GA-870A-USB3L(Socket AM3+) NTB: HP Pavilion DV6 taková plečka na MC už mrtvá.........
13.08.2011 19:48

Tak já jsem četl něco o Puppy Linux... spouštění z flashky... vůbec to nepotřebuje hadr, ale neumím s tím. A netuším jak to spustit, když to mám stáhlé na flashce a nemám to jak spustit, když se nedostanu do windows. Jednoduše řečeno - nevím jak se s tím pc domluvit, když nejsu v žádném operačním systému. Někde doma mám myslím Ubuntu, ale nevím jak to nainstalovat, atd. Kdyby tam byl nějaký funkční operačák tak se k těm datům dostanu (teda myslím) a pak by stačily flashky na přenos. Možná si to maluju jako Hurvínek válku, nevím, ale třeba by to tak nějak šlo xD.

13.08.2011 20:15

nebo skus ještě než naskočí obrazovka kde se ukazuje logo windows tak zmáčkni F8 a dej nouzový režim.Mě se stalo u w7 že mi nešly otevřít různé složky a vyřešil jsem to nouzovým režimem

OS:Windows 8 Pro CPU:AMD Athlon II X4 640 3,0Ghz GPU:Gigabyte Radeon HD6670 (snad bude Sapphire HD4870 Toxic) RAM:4GB Kingston 1333MHz 2x2GB HDD:Seagate 160GB Western Digital Caviar Blue 500GB Základní deska:Gigabyte GA-870A-USB3L(Socket AM3+) NTB: HP Pavilion DV6 taková plečka na MC už mrtvá.........
13.08.2011 22:05
ověřen

Poradíte někdo prosím jak z tama vytáhnout data?

jestli máš ješte jiné pc tak disk vyndej a šoupni jej tam...

pokud jiné pc nemáš tak přes instalačku Xp vytvoříš nový oddíl (50GB) a na ten nainstaluješ windows znovu...

až bude instalace hotova tak by jsi měl vidět v tento počítač dva disky jeden ten 50GB na který jsi nainstaloval windows a druhý bude z věcma co byly na tom starým pc...

vzdálená plocha Team Viewer (pro pomoc na dálku) http://www.teamviewer.com/cs/index.aspx Připojte se k PCforum.cz na facebooku http://www.facebook.com/pages/PCforumcz/123041544477075 ........
23.08.2011 09:05

Zkus si vzít z tvého PC disk (na tom tvém disku musí být systém) donést tam a napojit ho do toho pc. Pak bootuj z toho tvojeho a přes ten systé se dostaneš do jejího disku ze kterého pak nakopíruješ data třeba na nějaký Flash disk.

Asus K55VJ: Intel Core i5™ 3210M (2,5-3 GHz), NVIDIA® GeForce® GT 635M 2GB DDR3 + integrovaná grafika procesoru, 8GB ram DDR3, displej 15,6 - 1366x768, OS Windows 10 Home
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace