03.04.2017 08:13 příspěvků:4 | Zdravím Dva dny zpátky se mi vypnul pc. Po nastartování se nacetl bios ale windows se jiz nenabootoval. Vetsinou to skoncilo black screen a obcas se mi podarilo dostat do windows repair. Bohuzel ten nefungoval a nefungovalo ani vraceni do tovarniho nastaveni. Taky se mi pres monitor udelaly 2 svisly barevny pruhy. Reinstalloval sem teda windows. Bohuzel po restartu jsem skoncil zase v black screen. Zkusil sem teda vypojit HDD se sytemem a udelat instalaci na druhy HDD. Ta se zdarila bohuzel ale po hodine jsem pc restartoval a znova skoncil v black screen. Ty dva barevne pruhy tam byly porad. At uz kdyz jsem vlezl do biosu, nebo pri instalaci win a nebo pak kdyz se mi win podarilo nainstallovat. Netusim co se s mym pc deje. |
---|---|
03.04.2017 09:39 příspěvků:2 090 | To, co píšeš, vypadá na odcházející HDD. Je i možné, že budou vadné oba. Zkus je v jiném PC pomocí Crystal Disk info, když neukáží závadu zkusíme hledat dál. Ale nejdřív sem vlož celou HW konfiguraci tvého PC včetně obou HDD a zdroje. U zdroje prosím opsat ze štítku typ (výrobce) a celé typové číslo, které by mělo obsahovat i výkon zdroje. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.04.2017 14:27 příspěvků:757 | Pokud je v CPU integrovaná grafika, vyhodil bych tu ve slotu PCI-E a monitor připojil na integrovanou. Následně zkus PC rozjet. Jak je již psáno je dobrý uvést celkový seznam HW. |
---|---|
03.04.2017 14:33 příspěvků:4 972 | Vzhledem k tomu že se to restartuje i novou instalací, pak je vadna grafika, viz. co píše gfm. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
03.04.2017 15:12 příspěvků:4 | Zde uvádím celou specifikaci PC. Na stitku je SS-520GB Active PFC F3 (FDB Fan) (S12II-520Bronze) Grafika AMD Radeon R9 200 series |
---|---|
03.04.2017 15:16 příspěvků:4 972 | A co integrovaná grafika? Máš ji? Já to fakt podle desky hledat nebudu. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
03.04.2017 18:25 příspěvků:757 | AMD FX 6300 integrovanou grafiku nemá. Jedině si půjčit od někoho jinou grafiku a osadit namísto AMD R9. |
---|---|
03.04.2017 18:44 příspěvků:4 | Je nejaky jiny zpusob jak zjistit jestli je ten HDD nebo ta grafika spatna nez hodit to do jineho pc nebo zkusit nahradit jinym funkcim? Druhy PC doma nemam a tudiz bych musel zhanet. Pripadne da se aspon na ten HDD pouzit notebook? |
---|---|
03.04.2017 18:48 příspěvků:4 972 | HDD se dá pomocí adaptéru připojit k notebooku a otestovat. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
04.04.2017 20:25 příspěvků:4 | Dík vám všem za pomoc. Bohuzel je to ten pro me nejhorsi pripad. Zkousel jsem kamaradovu grafiku a s ni to funguje normalne tudiz problem vyresen. Grafika samozrejmne nejdrazsi komponent... nicmene aspon uz vim v cem je problem. Jeste jednou dekuju a preju hodne zdaru. |
---|---|