Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Windows 7/8 - help recovery particion

[VYŘEŠENO] Windows 7/8 - help recovery particion

Dotaz vyřešen reakcí: 08.04.2015 09:28

07.04.2015 15:55

Dobrý deň. Tak mám NTB Asus X551CA, na ktorom bol pôvodne windows 8. Lenže prišla tá "free" možnosť upgradu windows 8 na windows 8.1 a ja som sa, samozrejme, do toho pustil. Prvý pokus dopadol tak, že sa to nepodarilo upradnúť. Dočítal som sa, že by nemalo byť k NTB nič pripojené, tak som odpojil myš, kábel od netu a dokonca aj nabíjačku. Ale čo čert nechcel, ani potom to nefungovalo, lenže ani zmeny nešli vrátiť späť - po reštarte win tuším začalo načítavať, ale načítalo iba čiernu obrazovku, zamŕzať, nedal sa vypnúť(:-D) tak som s tým šiel do servisu, aby som nemusel platiť nehorázne peniaze Asusu. Po dohovore s tým zo servisu mi tam dal windows 7, ale so slovami, že mi tam nechá recovery oddiel. Tak som sa s tým uspokojil až do dnešného dňa. Skrslo mi v hlave, že by som tam rád dal späť originál windows 8, ale má to jeden háčik. Podľa rôznych návod z netu som došiel k tomu, že treba resetovať NTB a stláčať F9. Toto som urobil nespočetnekrát, a aj tak sa nikdy nič nestalo(iba sa načítal win). Tak som sa nejako dopracoval ku obnove dat a podobne, ale žiaden recovery particion tam nebol. Tak som vera napísal Asusu. Dostal som odpoveď, že keď mi niekto zmenil win 8 na win 7, tak som prišiel o tú recovery particion a jediné, ako môžem získať späť pôvodný originál systém je, poslať NTB na "opravu" a za 34€ mi tam nahodia win 8 recovery z DVD (alebo tak nejak :-D). Lenže ja by som najskôr vyskúšal nejaké tie iné cestičky, ako túto.

1. Keby som stiahol win 8 (64-bit verziu - tú čo som mal predtým) a zadal nejaké to seriove čísielko zo spodnej strany NTB, zobralo by to ako originál?

2. Musel by som tú recovery particion vytvoriť sám, alebo by sa vytvorila? (Ak je prvý bod nezmysel, ignorujte tento :-D)

3. Je možné, že som tú recovery particion hľadal zle- v správcovi diskov nebola, boli tam iba c, d tuším-

4. Je nejaká iná cesta?

Pre tých, ktorým sa to nebude chcieť čítať, ide mi o to, aby som nahodil NTB do továrenských natavení :-D

07.04.2015 17:45
ověřen

Po tobě to číst je zážitek!

Ty neumíš odstavce? Recovery partition tam zpravidla je a jak s ní zacázet je napsáno v manuálu který si dostal.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
07.04.2015 17:48
ověřen

Než to někdo uvede na pravou míru, tak co jsem zahlídl, ta 8 by měla mít svůj origin. kód už i v biosu..

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
07.04.2015 17:55
ověřen

Ano produkt key je v Biosu Je ale třeba si ho najít a pak je možné W8.1 legálně stáhnout.

http://www.cnews.cz/tip-vytvorte-si-snadno-oficialni-cestou-instalacni-medium-s-windows-81

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
07.04.2015 18:16

To bluespirit: Práveže ten manuál som už prečítal, len tak by som sem nepísal ;) Ale pri spúšťaní windowsu mi F9 nefunguje ...

08.04.2015 09:19
ověřen

Pokud máš tu win 8 na dvd tak spusť instalaci a ten klíč by se měl z bios načíst při té instalaci.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
08.04.2015 09:28
ověřen
joblo | 07.04.2015 18:16

To bluespirit: Práveže ten manuál som už prečítal, len tak by som sem nepísal ;) Ale pri spúšťaní windowsu mi F9 nefunguje ...

Tak si si zrušil Recovery oddíl, měl bys ho vidět ve Správa disků.

08.04.2015 13:55

Ďakujem za odpoveď. Túto istú odpoveď som dostal aj od Asusu, len som si nebol istý, či to nejako nechcú uhrať na to, aby som im platil ;)

08.04.2015 14:12
ověřen

Ok, asi si vyřídím živnosťák :-)

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace