27.01.2016 14:01 příspěvků:46 | Dobrý den, Nedávno sem si nechal sestavit nový PC a koupil sem si k němu windows 10 - nicméně předtím sem používal windows XP a jsou tam určité věci / hry které nejsou již s Windows 10 kompatibilní, ale které stále chci používat, chci se tedy optat je možné mít na jednom PC jak Windows 10 co tam nyní mám, tak i staré Xpéčka? Počítač mám dost výkonný takže by měl 2 systémy v pohodě utáhnout, disk mám 250GB SSD a 1TB. Jde mi o to abych tím že tam budu mít i XP nějak neohrozil / nezpomalil chod windows 10 na kterém normálně pracuji. Jde to nějak udělat a pokud ano tak jak? Sem vcelku analfabet na tyto věci takže bych nerad něco podělal. PC mám rozdělen na 2 disky Na jednom mám normálně Windows to je ten 250GB SSD disk tam mám ještě 135GB volno a na druhém to je ten 1TB WD tam mám jen filmy, fotky apod. Moc díky za info!! |
---|---|
27.01.2016 15:46 příspěvků:2 090 | Takže jen rámcově, podrobný popis je celkem dlouhý. 1. Na každý disk jeden systém. Problém je v tom, že ty W10 bych dal na SSD a WXP na HDD, tedy SSD zazálohovat, zformátovat a udělat čistou instalaci W10, WXP pak nainstalovat na HDD, ale přesto bych doporučil tam udělat systémovou partition a oddělit systém od dat. Přepínání bys pak prováděl v BIOSu volbou bootovacího média, tedy při každé změně systému restart PC. 2. Na SSD nainstalovat W10 a k tomu tam "vytvořit" (stáhnout a nainstalovat) virtuální PC, do kterého pak nainstalovat WXP.Pak by se PC spouštěl vždy s W10 a WXP by se spouštělo ve virtuálním PC. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
27.01.2016 18:21 příspěvků:46 | Ty brďo to vypadá složitě asi to udělám tak že ty XP dám na svůj notebook a v PC nechám ty Windows 10 takhle bych něco spíš podělal |
---|---|