14.01.2015 15:43 příspěvků:2 | Zdravím všechny, koupil jsem no nový ntb a řeším antivirus a s tím spojené problémy. Předem se omlouvám, ale v této problematice jsem totální neznalec... V zakoupeném notebooku byl nainstalován McAfee s omezenou platností. Který mi nyní píše "již nejste chráněn před nejnovějšími hrozbami. Zajistěte si ochranu svého počítače." A vybízí mě k instalaci aplikace. McAfee jsem ve starém notebooku nikdy nepoužíval a i podle diskuzí na forech není moc dobrý ani oblíbený. Podle hodnocení na internetu jsem se rozhodl pro Avast free antiviru 2015. Ten jsem nainstaloval a když kontroluji stav, píše mi to "jste chráněni" Nyní k problému: Když spustím správce úloh běží mi na něm několik úloh od McAfee Nejvíc mě asi točí: McAfee on-Access scanner service pod kterým je spuštěná úloha McAfee anti-Malware Core. Tenhle proces mi bere 12% výkonu cpu a cca 110 Mb RAM Moje první otázka tedy je: jak je možný, že mi běží procesy od McAfee když mě to vybízí k instalaci aby program vůbec fungoval? Navíc mi od McAfee pořád vyskakuje okno, že brána firewall je vypnutá a že je počítač v ohrožení. Moje druhá otázka je: můžu celý McAfee odinstalovat když mám nainstalovaný Avast free? Ten by měl mít snad svůj vlastní firewall, který by měl PC chránit ne? Děkuju předem každému za radu |
---|---|
14.01.2015 16:09 příspěvků:1 873 | Ano toho Mcafee vykopni ven.. Mrkni do spuštěných procesů a všechny mu ukonči. Do správce úloh - zakaž a povypínej ho i tam. Podívej se do úloh po spuštění a zakaž to. Pc bude chtít restart - restartuj. --- Znovu to překontroluj a zkus to vyhodit skrze odebrat programy nebo skrze ccleaner (pokud ho máš nainstalován) -- http://www.majorgeeks.com/files/details/mcafee_consumer_product_removal_tool.html --- Po té to projdi skrze hledat mcafee, a smaž všechny zbytky pokud najdeš.. Následně ještě vyčisti registry ccleanerem. --- Může mít nacpané ještě i nějaké toolbary - stáhni si adwcleaner, spusť a po dokončení nálezy najdeš v tom reportu, klikni v pravo na clean a tím ten případný nález zlikviduješ. (Zase proběhne restart) pak mu dej uninstall. Znovu vyčisti registry.. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
14.01.2015 16:44 příspěvků:2 | super, |
---|---|
14.01.2015 16:46 příspěvků:1 873 | Ok, nemáš zač. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
05.02.2015 12:48 příspěvků:6 | Až to odinstaluješ a budeš mít Avast, pak je třeba ještě nainstalovat Firewall, např. Zone Alarm. Případně Comodo, kde je antivir i firewall a pak nepotřebuješ Avast. |
---|---|