Úvod > Fórum > Software > wifi místo kabeloveho připojení

wifi místo kabeloveho připojení

04.11.2016 11:51

ahoj, absolutně tomu nerozumím ale chtěl bych doma z kabeloveho připojení udělat wifi. Stači si koupot wifi routr a zapojit do něj kabelove připojení k internetu a nastavit to a pujde to jako wifi?

04.11.2016 12:04
ověřen

Předně si nenapsal jak si připojen dnes? Máš třeba kabelovku a modem?

Pokud ano, pak stačí router, který se připojí k modemu a následně nastaví.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
04.11.2016 12:45
ověřen

Pokud máš stolní PC a kabelové připojení ti funguje, tak se na Wifi vykašli, vede jen ke zhoršení situace - zpomalení downloadu i uploadu, výpadkům apod.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
04.11.2016 13:47

ted sem připojenej jen pomocí kabelu ,

04.11.2016 13:49
ověřen

Jakýho kabelu, k jakýmu počítači. Proboha napiš to už najednou !!!

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
04.11.2016 13:52

no mám normálně kabelové připojení od poskytovatele internetu, normálně mám k notasu připojenej internetový kabel, alůe chtěl bych udělat wifi tak se ptám když zapojím internetový kabel do wifi routru a nastavím tak to bude fungovat?

04.11.2016 13:56
ověřen

Ano bude. Ten kabel od routeru zapojíš do modemu a router nastavíš.

Tvoje vyjadřovací schopnosti jsou fakt bídné!

04.11.2016 13:58

takže stačí koupit wifi routr, zapojit do něj internetový kabel z notase co ted mám a pak to nastavit a pak to pujde jo

04.11.2016 14:02
ověřen

Vyser na nějakej blbej WiFi router. Funguje Ti kabelové připojení? Tak se ho drž a nepřemýšlej o nesmyslech!!

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
04.11.2016 14:04

jo funguje ale mám xbox a chtěl bych ho připojit k wifi

04.11.2016 14:06
ověřen

A proč jsi to nenapsal hned??
Přes kabel to nejde?

Mezi námi, ztratíš rychlost a nemusí to být použitelné!

04.11.2016 14:06
ověřen

//takže stačí koupit wifi routr, zapojit do něj internetový kabel z notase co ted mám a pak to nastavit a pak to pujde jo

//
Ano bude.

Pro satama: Já mám noťas u postele a nemusím chodit k psacímu stolu, kde mám další počitač. Když chci občas kouknout na film je wifi fajn.

04.11.2016 14:09
ověřen

Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Vždycky záleží na konkrétních podmínkách a hlavně na konkrétních požadavcích.

04.11.2016 14:09

pro bluespirit
Díky

a jinak nechci porad přendavat kabel z notase do xboxu a naopak

04.11.2016 14:11
ověřen

Jen taková malá rada na závěr. Je vidno že se v tom mnoho nevyznáš a nastavení routeru může být pro tebe obtížné.

Pak si zajdi za poskytovatelem internetu a on ti to nastaví.

04.11.2016 14:13

jo to nastavení bych si za poskytovatelem došel

04.11.2016 14:13
ověřen

Ty voe, von nemá na routeru dvě LAN přípojky?!?!?!

To si snad děláš srandu???

04.11.2016 14:15
ověřen

Nerozumím! Vždyť on o koupi routeru teprve uvažuje! Já vím že máš volno, ale nechlastej, nebo nepiš :-D

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace