31.08.2013 16:10 příspěvků:17 | Ahojky, mám problém s výše zmíněným HDD, stalo se mi, že jsem urvala USB konektor (mám ho už déle a prostě se to časem vykloktalo ). Celý HDD jsem rozebrala a připojila přes SATA -> USB konektor, ve Správci zařízení ho vidím, když jsem ho připojila prvně přes SATA - objevilo se, že bylo nainstalováno zařízení, které funguje správně ale v Tento počítač ho nevidím. Jedinou chybovou hlášku co tu mám je, že není nainstalován ovladač Řadiče směrnice SM ... a to nevím jestli spolu přímo souvisí. Zkoušela jsem HDD připojit na stolní PC (nyní ho mám v notebooku) tam taky nebyla žádná chybová hláška, taky probliklo, že bylo rozpoznáno nové zařízení, ale prostě se nanačte. V obou případech je aktivní ikonka bezpečně odebrat Hardware. Projížděla jsem TestDiskem, disk je tam vidět, ale nic to neřeší, jako kdyby byl prázdný, to samé v jiných programech, některé ho ani nenašly... Acronis Disk Director 11 Home, Advanced Disk Recovery, GetDataBack, Photorec, teď ještě zkouším R-Studio. Říkám si, dostanu se vůbec někam když je ten HDD zaheslovaný? Pokud vím tak do zadání hesla se data nezačnou načítat... každopádně když k němu přiložím ucho tak je slyšet že pracuje, jenže když mi to nikde nenabízí možnost heslo zadat? Data z disku potřebuju, takže formátování nepřipadá v úvahu. |
---|---|
31.08.2013 16:18 příspěvků:17 | Udělala jsem ještě pár PrintScreenů. Tohle je ten základní program od WD, který se za normálních okolností spustí a chce heslo, samozřejmě se tam ta jednotka HDD objeví, dříve se mi hlásila pod písmenem H. |
---|---|
31.08.2013 16:19 příspěvků:17 | Tento Počítač. |
---|---|
31.08.2013 16:20 příspěvků:17 | Správce zařízení. |
---|---|
31.08.2013 16:21 příspěvků:17 | . |
---|---|
31.08.2013 16:22 příspěvků:17 | Ikonka Bezpečně odebrat Hardware. |
---|---|
01.09.2013 10:08 příspěvků:67 | Dobrý den, dívala jste se přímo do správce disků? (klikněte na tento PC pravým tl. myši a dejte spravovat - v pravo vyberte správu disků) www.nonstop-pc.cz - nonstop servis PC a notebooků v Praze a jejím okolí |
---|---|
01.09.2013 15:37 příspěvků:17 | Dobrý den, nevím jestli vám úplně rozumím, mám Win 7, když v Tento počítač kliknu pravým objeví se mi tato nabídka, tam jsem dala Vlastnosti a Správce zařízení tam se mi objeví jeden výše vkládaný obrázek kde je zakroužkován ten ext. HDD. V Tento počítač je nyní změna, jelikož jsem odinstalovala Daemon Tools. |
---|---|
01.09.2013 15:40 příspěvků:17 | Už vím co jste myslel, to vypadá takto, u ext. HDD mi to skoro nic nenabízí |
---|---|
01.09.2013 19:25 příspěvků:67 | Vypadá to, že Vám spadl formát disku - zde by bylo třeba udělat obnovu dat. Pokud by jste chtěla odbornou pomoc, tak nás kontaktujte (link v podpisu) www.nonstop-pc.cz - nonstop servis PC a notebooků v Praze a jejím okolí |
---|---|
01.09.2013 19:38 příspěvků:17 | Mám na HDD dost citlivá data, která bych samozřejmě chtěla, ale nechce se mi někam to posílat a nebýt u toho, HDD je zakódován jak už jsem psala... je nějaká možnost opravy, kdyby byl ten spadlý formát? |
---|---|
01.09.2013 20:12 příspěvků:67 | Jedině pomocí obnovy dat a následného rozšifrování. P.S. nevím jak jinde, ale klientům do dat nelezeme a pochybuji, že jinde ano - každý by tím jen zbytečně riskoval. www.nonstop-pc.cz - nonstop servis PC a notebooků v Praze a jejím okolí |
---|---|
03.09.2013 17:27 příspěvků:17 | Moc se mi nechce věřit tomu, že když někdo otevře HDD a tam se mu zobrazí třeba i náhledy fotek tak se vůbec nepodívá... to přeci nikdo nezjistí, ale nechci tím nikoho hanit, jsou lidi a lidi... |
---|---|
03.09.2013 18:15 příspěvků:67 | V tom případě Vám doporučím, aby jste si někde nechala data jen obnovit a následně si je již rozšifrovala sama. P.S. napsal jsem Vám zprávu, třeba Vám to pomůže. www.nonstop-pc.cz - nonstop servis PC a notebooků v Praze a jejím okolí |
---|---|
03.09.2013 19:50 příspěvků:537 | Co by se dalo zkusit je sehnat si stejny hdd (externi box) a do nej dat tenro vlastni hdd s daty a pokusit se ho pripojit vc zadani hesla. Je tu moznost ze sifrovani je vazano pouze na disk a ne i usb box. správce PCforum.cz, provozovatel http://rychlost.cz , http://www.netstranky.cz - vše co píšu je bez záruk :) to jak si s tím naložíte je zcela na vás |
---|---|
03.09.2013 20:15 příspěvků:17 | Děkuji za zprávu, odpověděla jsem |
---|---|
03.09.2013 20:17 příspěvků:17 | A nevíte náhodou který box by to mohl být? Externí HDD je tento: http://eshop.kak.cz/zbozi/dae564g-western-digital-my-book-av-1tb-wdbabt0010hbk-ee/#all Nebo musím sehnat kompletní nový HDD? Tohle není úplně moje parketa, tak se omlouvám za hloupý dotaz. |
---|---|
03.09.2013 20:39 příspěvků:67 | Doporučuji koupit celý nový externí HDD, cenově to je +- stejné a použití starého rámečku hrozí i poškození nového disku. Pokud jsem to tedy teď správně pochopil.... www.nonstop-pc.cz - nonstop servis PC a notebooků v Praze a jejím okolí |
---|---|
03.09.2013 20:58 příspěvků:17 | Tak já už jsem se v tom ztratila nerozumím tomu jestli by tohle něco řešilo, když USB konektor je urvaný (po přiložení se ozývá jen zvuk že se něco zapojilo do PC) a přes SATA je prostě vidět disk jen někde... ten box pracuje na jiném principu? Nebo tam jde o výměnu té "zelené" destičky? Tato možnost mě totiž už taky napadla... |
---|---|
03.09.2013 21:10 příspěvků:67 | Doporučuji pouze obnovit data a rámeček vyhodit. HDD bych pak nadále také nepoužíval (zrovna nedávno tu klient disk po obnově nechal - fungoval cca týden) www.nonstop-pc.cz - nonstop servis PC a notebooků v Praze a jejím okolí |
---|---|