29.12.2011 15:59 příspěvků:118 | Zdravím, mám dotaz ohledně wifi internetu. Mám internet od UPC (modem od nich mám bez wifi) ale jelikož mám další dva notebooky na kterých chci mít také internet, zapojil jsem modem od Zyxelu (600 series) za modem od UPC a rozvádím tak přes něj wifi signál do notebooků a přes kabel do PC. Jenže problém nastává (někdy vícekrát za den, někdy zase méně) v tom, že někdy prostě signál zmizí (připojení je aktivní, ale internet nefunguje) a objeví se žlutý vykřičník u ukazatele wifi připojení v liště start (mám W7 na všech PC). Záhada je proč se tomu tak děje, a také to, že se to občas stane jen na jednom z notebooků, někdy na obou najednou. poté nezbývá nic jiného než modem (zyxel) vypojit ze sítě, počkat pár vteřin a opětovně zapojit. Pak internet zase naskočí. Poradí někdo, čím by to mohlo být? Předem díky. |
---|---|
29.12.2011 18:04 příspěvků:1 920 | Odkud máš modem? Mám zkušenost, že každý wifi router (snad už ne) má někdy úchylku vypadávat. Jednou, když jsem byl ohledně PC tele, nám doma vypadával router a čili nešel net. Zašel jsem do okay, řekli mi, ať to vypojím na dobu 2-5 minut z elektřiny a pak to půjde. Ejhle, router už jde. Stalo se nám to jen 3x za dobu 2 let. |
---|---|
29.12.2011 18:06 příspěvků:118 | Router Zyxel mám od O2. Takže jej stačí na 5 min vypojit ze sítě a bude to ok? To se mi nějak nezdá, jelikož já ho pokaždé když se to stane odpojím ze sítě a pak zase zapojím a vypadává stále... |
---|---|
29.12.2011 18:24 příspěvků:1 920 | Zajímalo mě jestli router není starý. Samozřejmě jediný co ode mě uslyšíš je někde vzít a vyzkoušet jiný router. Když to nepomůže, pak nadávej na UPC, jinak na O2 že dodali špatný router (internet od upc a router od o2???). To co jsem nahoře psal bylo něco jako abych řekl, že se mi to stalo také a kupodivu jsem to vyřešil tak jak jsem vyřešil. |
---|---|
29.12.2011 18:36 příspěvků:118 | Jasný, jen jsem to sem napsal, jestli někdo nemá stejnou zkušenost, případně jak to vyřešil. Ale díky za rady. PS: Internet mám od UPC. A ten modem od O2 mám z dob minulých - nepronajal jsem si ho, ale přímo koupil, tak mi zůstal |
---|---|