30.12.2015 13:42 příspěvků:48 | Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda-li budu muset reinstalovat Windows 8.1 když budu měnit základní desku, přecházím z B150 na Z170. Bude problém s nějakou kompatibilitou nebo to pojede bez problémů ? Díky. |
---|---|
30.12.2015 13:51 příspěvků:2 090 | Nelze zodpovědně říci. Chipsety nejsou stejné, tudíž je docela velká pravděpodobnost, že systém s novým chipsetem nebude spolupracovat. Další věc je, že dost záleží na instalovaném systému. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
30.12.2015 13:53 příspěvků:48 | Takže pokud chci stoprocentní jistotu, bude to lepší asi celé nainstalovat znovu, že ? Já jsem se s tím nechtěl babrat, jelikož Win 8 a 8.1 nemám v lásce, protože po nainstalovaní vždy vzniknout nějaké problémy nebo zádrhely a jelikož nemám klávesnici ani myš na PS/2 port, nemohu tam dát Windows 7, proto se ptám. Ale asi se nebude dát svítit a budu to muset udělat znovu. |
---|---|
30.12.2015 13:57 příspěvků:4 972 | Dle mého názoru budeš muset instalovat zcela jistě. Co má klávesnice a myš společného s W7? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
30.12.2015 13:59 příspěvků:48 | No co se dá dělat no. No, četl jsem že Skylake nepodporuje bez dodatečných ovladačů USB 2.0, minimálně 3.0, takže při instalaci Windows 7 (který by v sobě neměl mít ovladače na USB 3.0) nepůjde myš, ani klávesnice, pouze přes PS/2 port. Alespoň takhle jsem to pochopil. |
---|---|
30.12.2015 14:02 příspěvků:48 | http://www.cnews.cz/budete-chtit-procesor-skylake-pozor-nemusi-si-rozumet-s-windows-7 |
---|---|
30.12.2015 14:03 příspěvků:4 972 | Jak minimálně 3.0 ? Vyšší nejsou!
Ostatně i kdyby to byla pravda, pak ty ovladače se načítají až někde v polovině instalace. Do Biosu se někdy dá s USB dostat a tam to nastavit na pevno, ale je pravda, že někdy se bez PS2 neobejdeš. A to ta nová deska má PS2? S W8 jsem neměl problémy, proč tam nedáš zrovna W10? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
30.12.2015 14:08 příspěvků:48 | Ještě USB 3.1 ne ? Dál jsem nějak nezjišťoval jak je to s ovladači nebo ne, kdy se instalují a kdy ne. Deska PS2 port má, ale já nemám klávesnici ani myš a ani nevím kde bych jí momentálně sehnal či kde si jí vypůjčil, je to už docela historie. Nevím jak je na tom W10 když nemám originál, jestli se to hlídá, je už nějaký aktivátor nebo tak. Popřípadě bych tam rovnou narval desítky, ono je to stejně všechno na jedno brdo. |
---|---|
30.12.2015 14:10 příspěvků:48 | Ale teď čtu v jedné recenzi, že k Z170 dávají i návod, jak nainstalovat Windows 7, zkusím o tom něco více zjistit. |
---|---|
30.12.2015 14:11 příspěvků:4 972 | Jaké máš doma systémy na instalaci? W10 lze pochopitelně stáhnout, ale musí se použít jako upgrade na nižší systém, aby se to legálně aktivovalo. /3.0, 3.1 je stále řada 3/ Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
30.12.2015 14:11 příspěvků:2 090 | W7 můžeš klidně instalovat, jen jde o to, zda máš originál a pokud ano, pak ne OEM. Instalaci jakéhokoli cracku staženého z netu ani nezkoušej, koledoval by sis jen o problémy. A USB nebo PS/2 klávesnice a myš s tím nemá nic společného!! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
30.12.2015 14:12 příspěvků:513 | Ahoj,
vyššie usb ako 3.0 sú, teda ak som to správne pochopil, pretože ja mam 3.1 na doske. K téme : Pokiaľ máš originál windows, tak licencia je viazaná ku doske. Aby si potom nemal problém s overením u microsoftu keď ju zmeníš i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
30.12.2015 14:14 příspěvků:48 | Mám tu Windows 7 a Windows 8.1, oba jsou nelegální (oba dva léta vyzkoušený a nikdy nebyl problém že by mi někdo klepal na dveře nebo tak něco No, když mi nepůjde ani jedno USB v instalaci Windows 7, asi těžko se dopracuji k jeho nainstalování když nebudu mít myš ani klávesnici, ne ? |
---|---|
30.12.2015 14:15 příspěvků:4 972 | Nedělejte v tom guláš, pokud mu nepůjde klávesnice a myš, pak nenainstaluje nic. Ptal jsem se co má doma za legální systémy. W10 se dá legálně stáhnout stejně jako W8 ale je třeba to dát na legální systém. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
30.12.2015 14:17 příspěvků:48 | Legálního z Windowsu nemám nic. Pouze nelegální W7 a W8.1, jelikož mi pravděpodobně nepůjde u W7 ani jedno USB, tudíž ani klávesnice a myš, tak ty asi nenainstaluji bez PS2 portu, tudíž zbývá W8.1 a nebo stáhnout W10 - ovšem, vše bude nelegální, takže jestli funguje nějaký aktivátor nebo co, dám tam W10, jestli ne, nechám W8.1, pokud bych nechal W8.1 tak se ptám, zda-li ho mám při výměně desky reinstalovat a nebo ho mohu nechat, ovšem jedině pokud to bude stoprocentně makat, pokud ne, reinstaluji. Toť vše. |
---|---|
30.12.2015 14:19 příspěvků:2 090 | Nikdo v tom guláš nedělá, za normálních podmínek mu půjde klávesnice i myš. Ovšem do nelegálních systémů bych nešel, je to riziko ne proto, že se na mě někdo vyspí, ale proto, že většinou obsahují "zamořidla" a časem z toho vylezou nepříjemné problémy. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
30.12.2015 14:21 příspěvků:48 | Nikdy jsem problém s nelegálníma Woknama problém neměl, hodil se crack a roky to makalo bez problémů. Ono to bude ale asi tím, že ten crack ho udělal legálním, nebo se tak alespoň tvářil. Ale asi chápu tvou reakci, pokud "zamořidlem" myslíš nějaké viry atd.. no, co vím, tak s tím taktéž problém nikdy nebyl. |
---|---|
30.12.2015 14:24 příspěvků:4 972 | 1/ za normálních podmínek mu klávesnice a myš na USB fungovat při instalaci nemusí, protože v začátku tam nejsou na USB ovladače, jen na PS/2. 2/ lze stáhnout legálně W8 či 10, ale jen na upgrade. Nějaké aktivátory jsou nelegální a s tím já radit nebudu. Kup si systém! http://www.cnews.cz/tip-vytvorte-si-snadno-oficialni-cestou-instalacni-medium-s-windows-81 Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
30.12.2015 14:26 příspěvků:2 090 | Nechápeš...... Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
30.12.2015 14:26 příspěvků:48 | Na kupování systému zatím prdim, nebudu dávat prachy za něco, co ani pořádně nefunguje a ještě mě budou sledovat. Dotaz směřoval jen na reinstalaci Windowsu při výměně desce, jestli je potřeba nebo ne, jinak mi to přijde už jako mimo téma. |
---|---|