Úvod > Fórum > Hardware > Výměna baterie - Dell Inspiron 1545

Výměna baterie - Dell Inspiron 1545

18.05.2014 11:02
ověřen

Zdravím a chtěl bych vás poprosit o radu.

Potřebuji vyměnit baterii v mém notebooku DELL INSPIRON 1545 a jelikož nová originální baterka stojí docela ranec (cca 1870,-), tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo tady nemá zkušenosti s neoriginálními, avšak podstatně levnějšími, variantami baterek a případně mi nedoporučil nějakou levnější ekvivalentní náhradu originálu?

18.05.2014 12:01

Neorig byvaj trosku horsi, to je pravda. Osobne jsem kupoval tady ty veci vzdy pres aliexpress a nikdy jsem nemel problem. Sice delsi doba dodani, obcas i mesic, ale kvalita uplne stejna jak neorig :-)

Druha mozbosz je nechat si udelat repas, to taky vyjde crnove vyhodne a baterie tam davaj obvykle kvalitnejsi.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
18.05.2014 17:45
ověřen

Díky za tip na http://www.aliexpress.com/ :-) Zdá se být docela levný. Vybral jsem model http://www.aliexpress.com/item/New-Free-Shipping-6-cells-laptop-battery-For-Dell-1525-Inspiron-1525-Inspiron-1526-Inspiron-1545/470553637.html. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se neplatí nějaký clo, který by tu cenu podstatně navýšilo.

18.05.2014 21:07

clo se platí od 150 euro (obvykle bývá 3-5%]. DPH (21%) se platí od 25euro, to jest 34 dolarů, takže bez problému. Jinak není problém se domluvit, oni případně napíšou nižší cenu ;) samozřejmě to nesmí být do očí bijící, celníci nejsou blbí.

Osobně mám s ali výborné zkušenosti. Jen pár věcí - když příjde zboží poškozené, dat open dispute, rozhodně nespoléhat na to, že ti slibí nápravu. Vrátí ti ali peníze - platba je blokovaná u aliexpressu a v případě, že zboží dorazí v pořádku, tak oni tu platbu pošlou obchodníkovi. Tohoto jsem už využil tak 3x, je to tak z 5-10%, obvykle bez problému. Další věc je dívat se na skore obchnodíka, pokud má 97% tak bych nenakupoval

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
19.05.2014 05:03
ověřen

Super, díky moc za vyčerpávající informace.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace