27.04.2011 17:00 příspěvků:4 | Dobrý den, v notebooku HP Pavilion jsem měl od koupě Windows Vista. Nyní jsem si nechal ntb přeinstalovat na Win7. Ovšem firma, která mi ntb přeinstalovala mi nechala původní recovery disk E (cca 4GB) z WV. Zajímá mě, jestli jej můžu smazat a tento disk E sloučit s diskem C, na kterém mám instalovaný operační systém nebo s diskem D, který je momentálně prázdný, ale je určen pro data (hudba, filmy, apod.). Popřídě, je-li tento recovery nutný a musí zůstat v pc, zda-li mohu přemístit místo z disku D na systémový disk C. Díky za radu. |
---|---|
27.04.2011 17:35 příspěvků:5 728 | mozny to je. jen zalezi kde je oddil fyzicky umisten-pravdepodobne na zacatku disku, takze jde jedine k disku c. ale to ma problem nebot win nepovoluje takovou praci se systemovym diskem. takze jedine z linuxu coz doporucuju zdatnejsim uzivatelum. jestli bude na konci disku tak by to melo jit z windows. ja na windows nejsu, tak nepomuzu... Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
27.04.2011 17:42 příspěvků:4 | Ok, díky za odpověď. Jde mi hlavně o to, jestli je recovery disk (disk E) k něčemu potřebný, když je v podstatě pro windows vista, které tam byly předtím a teď tam mám win7, nebo jestli jej můžu smazat. |
---|---|
27.04.2011 19:35 příspěvků:208 | Zlúčit FAT32 z NTFS som ešte nevidel |
---|---|
27.04.2011 20:49 příspěvků:5 728 | <fieldset><legend>stavac</legend>Zlúčit FAT32 z NTFS som ešte nevidel co??? vzdy jeden oddil zrusis a ten druhy o tu velikost zvetsis, je naprosto jedno o ktery oddily jde. jinak to sloucit nejde. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
28.04.2011 15:50 příspěvků:4 | Oba disky jsou NTFS. Poradí mi někdo, jakým způsobem mohu ten disk zrušit a volné místo přidat na disk C? Lze to nějak udělat v systému Win7, či použít spec. program, např. Magic Partition nebo musím v tom Linuxu? Díky |
---|---|
28.04.2011 18:51 příspěvků:208 | Z Partition Magic si pohukaš akurat system na disku alebo particie,použi Easeus Partition Master |
---|---|
28.04.2011 19:52 příspěvků:4 | Tak nakonec vše vyřešeno pomocí Acronis disk director suite 11 |
---|---|