19.12.2015 17:23 příspěvků:9 | Zdravim, kupil som si asi pred mesiacom skladany pc , komponenty nvidia gtx 960 4gb gygabite, i7 6700, 8gb ram ddr4 kingstone, maticna msi b150m night elf,,,600w zdroj coolermaster...vec sa ma tak ze pc som nemal zapnuty ani raz za ten mesiac od kedy som ho kupil pretoze som v tom case pouzival este iny ktory uz som predal.....do pc som teda zapojil vsetko, spustil a rzsvietil sa na pol sekundy a uz nezapol....hned som s tym letel do najblizsej predajne v meste v ktorom sa momentalne zdrziavam ( pc bol kupeny v uplne inej predajni v inom meste) a tam skusili teda zapnut pc s ich zdrojom a uz to islo...cize mi povedali ze zdroj je vadny a mam ho ist cim skor reklamovat, tak som hned na druhy den nasadol do auta a isiek cez cele slovensko do tej predajne kde mi ustretovo vyhoveli a na druhy den som mal pc ready s nahradnym zdrojom ktory mi tam dali a videl som ze pc ide, tak som teda isiel nazad s pocitom ze je to oka......aaa teraz tu sedim pri pc, ktor som taktiez pripojil jak pred tym a stalo sa presne to iste co s prvym zdrojom.......co som zsitil je ze ked vyberiem Ramku von pc sa spusti aspon do tej urovne ze sa tocia ventilatory maticna svieti...ale zalozim ramku a nespusti sa vobec....v com to teds moze byt, ?? Moze to byt jednym a tym istym napajacim kablom ktory som pouzil aj na predoslom a aj na tomto zdroji? Zastrcka a predzovacka vyzera ze funguje v pohode je v nej zapojeny aj monitor aj routerba funguju v poriadku celi cas...este raz pripominam ze pc fungovalo jak malo v oboch predajnach ked ho skusili na vlastnych zdrojoch,,dakujem |
---|---|
19.12.2015 17:41 příspěvků:513 | zdravim, taka blba otazka ale spravne mas zapojene kabelaz z predu na maticnu? myslim spravne poly + -... pretoze zacal by som najprv odtial, nasledne prever vsetku kabelaz ci je vse spravne zapojene(20/24pin na maticnu + napajanie procesoru) pripadne ak mas skladacku 20+4pin tak ci ho mas spravne spojeny atd... v manuale k doske by si to mal mat spravne znazornene, aj ked isto niesi blbec ale niekedy aj zle otocene plus minus dokaze spravit bordel... aj ked to bolo este na starych doskach... a na novych neviem ci uz nebude ochrana... ale skus vsetko preverit, pripadne zapojit do inej zasuvky, mozno zasuvka nema dostatok prudu na rozbeh zdroju, cize najprv prever kabelaz a skus inu zasuvku, najlepsie samostatnu bez predlzovaciek a pod... najlepsie samostatne na jednej faze, kedze nie kazda zasuvka v dome ma rovnaky prud... najma pri starsich rozvodoch a tym padom aj v skrini, do tejto temy som len okrajovo vstupil na skole . cize drzim palce i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
19.12.2015 18:01 příspěvků:9 | Servus,,co sa týka pripojenia pinov na maticnu to som nerobil ja lebo poskladali ho oni a do toho ja radsej rubat nejdem ,,ale mozem povedat ze u nich na predajni fungoval ale umna proste blikol na stotinku, vypol sa a uz potom nicc...cize akoby zdroj odpalilo alebo cosi take lebo ten zdroj uz nefungoval ani u nich na predajni ale pri vymene zdroja uz isiel normalne..teda dokym som ho neprinesol domov a znova nezapojil...vysledok to iste..cize ak to je zasuvkou jak hovoris tak potom je normalne ze ostatne veci na nej idu normalne? Mal som tam pripojeny len router a lcd a obe v pohode idu..co mi odporucas? Pretoze pondelok jazdim znova nas5 ale ak to je tymto tak sa moze stat ze znova priem len o zdroj a nic ine..nemoze byt problem v maticnej? Ze svina sa tvari zdravo u nich na predajni a jak uz je umna zacne mi zabijat zdroje? ..ale napajaci kabel?? Neexistuje nejaka special a predlzovacka ktora zamedzi takymto nebezpecnym privodom elektriky do zdroja? |
---|---|
19.12.2015 19:43 příspěvků:513 | jediny rozdiel medzi tebou a predajnou je elektrika... ked vravis ze to oni zapajali a nic si na tom nemenil a to iste si doma len pichol do zasuvky a zapol a neslo, tak problem neni ani v maticnej a ani v zdroji. cize skor v elektrike a take zariadenia ako monitor a router nemaju az taky silny odber. pricom zdroj musi mat dostatocny prikon elektrickdho prudu, je to zlozite to tu rozpisovat a na dlho, ide o to ze on pojme nejaky prud a on pomocou rezistorov a kondenzatorov a pod.. ho prerobi na plosnom spoji do urcitych sekcii, ktore su zapojene napr do maticnej alebo do procesoru kde presne kolko potrebuje... cize radim skusit zapojit do samostatnej zasuvky, do nejakej obyvackovej fazy, tie sa vacsinou robia s rezervou a malo by tam byt dostatok prudu aby rozbehalo zdroj, pokial zdroj nema dostatok prikonu na to aby vytvoril dostatocny vykon tak sa nezapne ... ale niesom tam a problemov moze byt viac, najviac teoreticke sa mi zda toto zatial i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
19.12.2015 20:19 příspěvků:9 | Diky za vysvetlenie len jediny problem je to ze uz nepojde zapnut u nikoho znova ( aspon v tomto nezmenenom stave pc) cize ani u nich,,to bolo tak aj na tom minulom zdroji a pri tomto to nebude inak urcite...len toto mi vrta hlavou ze ked vyberiem ramku tak sa spojazdni aspon teda do toho stavu ze pohana ostatne komponenty...to by malo znamenat ze zdroj je funkcny ci nie?...ale s ramkou uz to nezapne ani u nich na tom zdroji ...AZ po vymene za iny zdroj ktory pc zapne do windowsu a vsetko vyzera funkcne, co vyvracia tiez ze ram je vadna rozumies tu spojitost? Cierna magia boa tu |
---|---|
19.12.2015 21:45 příspěvků:9 | No takze udiala sa zmena...asi to bolo tym...ja som ten pc dokopy nemal ani zapnuty jak som pisal vyssie ..traz som ho nechal v napajani (ale vypnuty) cca 15 minut a uz sa mi pekne zapina..bola toto pricina alebo je tam este moznost ze maticna alebo nieco je vadne? |
---|---|
19.12.2015 21:54 příspěvků:513 | ked zapnes pc bez ram tak mi mala ist len doska(bios) a tym padom len bios, cize sa zapne taky odlahceny rezim kde neni vela veci napajanych... skoro nic, pretoze pc celkovy sa nezapne bez ram... cize asi to bude v tej zasuvke ... skusal si teda inu zasuvku ked to ide? alebo mas mensi odber na faze? pripadne nemas nejaku starsiu ladnicku(niekde blizko) co skor nie alebo nejaky starsi tv zapojeny? nejaky ten stary tv co zabera pol skrine? tie vacsinou dost zeru aby nazhavili trafo na ziarovku ci tak nejak... i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
---|---|
19.12.2015 22:01 příspěvků:513 | cize ak spravne chapem tak uz ide vse ako ma... ak ano tak problem je v elektrike, a tym padom by som ti poradil zavolat elektrikara a premerat a skontrolovat rozvody, pretoze nieje nic nove, ze pri starsich rozvodoch byva podobny problem a niekedy aj v rozvodnej skriny, ze nezvladne udrzat stabilne napatie/prud na faze pri vacsom odbere a zvykne to kolisat... ale podotykam, toto nieje moj odbor, toto vravim skor z vlastnej skusenosti... a do buducna poradim davat pozor, aby si neodpalil dalsi zdroj... a pre istotu zavolaj na to nejakeho elektrikara, pretoze mozes mat niekde skrat a tym padom to je casovana bomba a mozu sa stat horsie veci ako odpaleny zdroj ps: neviem ci byvas v novostavbe alebo v starsom dome, ale danu fazu, na ktorej si mal pc zapojene odporucam dat skontrolovat i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
---|---|
19.12.2015 22:20 příspěvků:9 | To by mohlo znamenat ze aj ten predosli zdroj stale funguje? Lebo ani jeden z nich mi "neodpalilo tak ze by som videl iskru alebo uz nebodaj dym,,ani doprovod zvuku ziaden...len to ze im nesiel zapnut ked ho hned pripojili a skusili zapnut..cize je mozne ze by som mohol mat nejakym sposobom poskodeny aj tento zdroj alebo napr iny komponent ako maticnu dosku?...dotraz som ho mal zapnuty asi tristvrte hodinu a fungoval dobre , dokonca som ho aj restartoval a aj vypol na minutku dve a siel zapnut..no traz som ho skusik zapnut v tej izbe druhej zas a to iste blikol a nic..a teraz ked som ho skusil zapnut v tej izbe v ktorej uz siel tak sa nechce spustit...ale ak ho necham tak na 15 minut v tej zasuvke tak sa asi zapne znova ako minule ci? |
---|---|
20.12.2015 00:38 příspěvků:513 | fuuha, tak mozno poistka ti odisla... tak to mas potom fakt nieco s tou elektrikou teda, pretoze v jednej izbe ide a v druhej nie.. a v tej zlej ked zapnes tak odpalujes poistky, aj ked mne sa podarilo pred cca 10rokmi daco podobne, ze za behu som napojil vetrak do molexu a zabzucal zdroj a nesiel,na druhy den ze skusim a nabehol a doteraz ide , aj ked v tej dobe niektore mali len urcity pocet poistiek a niektore pracovali na tepelnej poistke, ktora ked vychladla tak tusim sa vratila naspat a mohol si dalej robit, ale dnes je ina doba, dnes ti neviem na stopercent povedat, tieto veci zalezia podla ceny zdroju... cize isto bude problem s elektrikou, skus pockat a radsej ho zapinaj v tej izbe kde ide a v tej, kde to nejde uz nezapinaj pre istotu a daj to skontrolovat,snad nabehne ale radim neskusat zapinat v tej problemovej izbe a pre istotu zavolaj elektrikara. isto tam bude nejaky problem ps: ten prvy zdroj skus zapojit v tej izbe kde ti ide pc, aj ked si ho mohol vyreklamovat a pripadne ti mohli dat novy ps2: maticna je v poriadku, zdroje maju prapetovu ochranu na to aby v tychto situaciach ochranili veci za nim ako dosku atd napr pri udere bleskom do trafostanice atd... cize tam chybu nehladaj i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
---|---|
20.12.2015 12:30 příspěvků:9 | Ale mne nevyhodilo poistky ani raz pritom tam..uz ho tam ale nikdy nezapojim, budem ho dneska skusat tam kde isiel, rano som ho zas zapnut nemohol ale vyriesilo to vybratie ramky - spustenie pc, nasledne hrube vypnutie a potom ked som vlozil ramku nas5 tak nabehol celi, ja sa ho uz bojim aj vypnut |
---|---|
20.12.2015 12:36 příspěvků:513 | postky ti nevyhodi niekedy ked je starsia rozvodna skrina,,,tak ked funguje tak je dobre , vypnut zapnut by si nemal mat problem, ale radsej pre istotu to daj skontrolovat tu elektriku ;) i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
---|---|
20.12.2015 12:51 příspěvků:4 972 | Vzhledem k tomu že se jedná o indukční zátěž, pak to u starých rozvodů pojistky vyhodit může. Já bydlím ve starém bytě a pokud jsem zapnul PC a zrovna se zapnula lednice, pak pojistky vypadly. Ta kontrola rozvodů není od věci, ale v důsledku je to mnohatisícová záležitost. Nebo mnoha eurová Vzhledem k tomu že u tebe to způsobuje RAM, pak ji tam nedávej. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
20.12.2015 14:10 příspěvků:9 | Ale ramka funguje uplne v poriadku aj pri hrach a celkovo ked sa pc zapne vsetko ide super..akurat jediny postreh ze pri csgo ked sa tabnem do windowsu tak mi to kompletne vypne aj cs...ale to asi nema moc suvis ci?..inak kamarat mi dneska donesie proti prepätovu predlzovacku, to by mohlo vyriesit roblem so zapinanim tiez nie? |
---|---|
20.12.2015 14:14 příspěvků:4 972 | Tak přepěťovka to fakt nevyřeší, ta má jiný účel - ta hlídá, aby se ti tam nedostalo vyšší napětí, např. když udeří blesk! Dělal si nějakou kontrolu na viry a mallvare? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
20.12.2015 15:02 příspěvků:9 | Ano robil som kontrolu a nic nenaslo,,,akoby aj mohlo ked pc je asi druhy krat v zivote zapnuty na internete a zapnuty konecne dlhsie nez 5 minut na predajni |
---|---|
20.12.2015 15:05 příspěvků:4 972 | Zdá se ti 5 minut dlouhá doba? Za tu dobu se toho fakt moc nezjistí. Nainstaluj MbAm a udělej kontrolu. Jaký máš systém a antivir? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
20.12.2015 15:47 příspěvků:9 | Ja som to nemyslel tak ja som urobil kontrolu poriadne a mam ho uz zapnuty od rana..ale myslel som to ze pred tym bol zapnuty dokopy fakt len par minut a bez netu u nich na predajni ,,idem ale stiahnut a napisem ze ci naslo nieco...btw win 10 pro a avg antivir |
---|---|
20.12.2015 15:48 příspěvků:4 972 | MbaM Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|