09.03.2015 13:03 příspěvků:2 | Ahoj, mám dotaz ohledně rychlosti flashky USB 3 když je zapojená do USB 2. Nyní mám starou flashku 8GB patriot, která má maximální zápis okolo 25Mb/s a čtení kolem 30Mb/s. Jsem s ní spokojený, ale bohužel potřebují větší kapacitu. Dneska se už nevyplatí kupovat flashku USB2, tak se pokoukávám po USB3 (Ikdyž ji nevyužiju, protože mám doma stále USB2, ale je to do budoucna). Nyní bych tedy rád měl rychlost flashky na te maximální urovní jaká USB 2 umí, ale u nových flash je zobrazovaná rychlost pouze na USB 3. Tedy k dotazu. Když je napsaná rychlost zápisu u flashky USB3 v rozmezí 50 - 150 (+-) Mb/s jaká je rychlost v USB 2? Je to dané tak, že ať je u USB3 flashky napsaná jakákoliv rychlost zápisu tak v USB2 je to vždy na maximální úrovni, kterou USB2 nabizí? Nebo to exponenciálně klesá? Tzn. že abych dosáhl rychlosti zápisu v USB2 25Mb/s tak musí mít flashka USB3 minimální rychlost zápisu třeba 100Mb/s? A třeba při 50Mb/s u USB3 je rychlost zápisu u USB2 už jenom 10 Mb/s? Snad jsem to vysvětlil dobře |
---|---|
10.03.2015 14:12 příspěvků:9 | Ahoj, s flashkou USB3.0 dosáhneš v portu USB2.0 maximálně rychlostí které umožňujě standard USB2.0. V praxi bych to viděl na 30-35Mb/s. |
---|---|