16.11.2015 19:06 příspěvků:3 | Dobrý večer, potreboval by som poradiť ohľadne upgradu môjho 2 a pol roka starého PC, chcel by som v ňom vymeniť grafickú kartu, procesor a základnú dosku. Tu je moja zostava: CPU: AMD Athlon II X2 280 RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24) Motherboard: MSI 760GM-P23(FX) (MS-7641) (CPU1) GPU: SyncMaster (1680x1050@60Hz) 512MB NVIDIA GeForce 8400 GS (MSI) HDD: Seagate Baracuda ST500DM002, 500GB, SATA III, 7200RPM 16MB Zdroj: Fortron HEXA, 500W, aPFC, 80+ a chcel by som tam dať grafiku ASUS STRIX GTX960 DC2OC ďalej procesor Intel Core i5-4460 ostatné komponenty by som doplnil neskôr. ešte by som sa chcel spýtať, že či by to všetko sedelo a mohlo to takto fungovať, a keď to vymením či mi ostane všetko na HHD-čku, či operačný systém pôjde a nejak to neovplyvní môj software. Vopred Ďakujem za pomoc. |
---|---|
17.11.2015 14:06 příspěvků:10 | Kuba Kuba, tak tohle i já vím, že fungovat nebude. Tedy HDD a operační systém se určitě nepohne když mu změníš komplet mother board a dáš tam zcela jiný chip. Když tak záloha dat jako první. Mít po ruce instalační soubory všech programů, operační nevyjímaje. Pak všechno poskládat dát větší RAM-ku a nainstalovat. Na konec natáhnout zálohu souborů a dělat tuto zálohu pravidelně. |
---|---|
17.11.2015 14:44 příspěvků:2 090 | To není tak docela pravda, OS od tuším W8 se umí přizpůsobit nové MB. Starší systémy zase jdou přizpůsobit nové desce opravou s použitím původního instalačního média. Ale o Tvém OS nevíme vůbec nic. Takže bych si na Tvém místě vytvořil zálohu dat a jiných pro Tebe důležitých souborů a po složení PC s tím původním HDD bych to zkusil spustit, popř. opravit. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.11.2015 16:49 příspěvků:3 | A nejaký iný spôsob by nebol? Napr. nechať tam starú matičnú dosku alebo kúpiť nové HDD-čko a dať naňho nový OS. Pýtam sa lebo sa v tom vôbec nevyznám a môj PC by potreboval upgrade ale nechcem kupovať nový PC. Chcel by som upgrade hlavne po tej grafickej stránke lebo na hry je dosť slabý. |
---|---|
17.11.2015 17:02 příspěvků:10 | No a právě tady je ten pes zakopaný. co se týče her tak právě tady. bych doporučila výkonný stroj a ne jenom tak nějaký křáp. Určitě bych jela do kamenné prodejny aby mi s tím poradili. |
---|---|
17.11.2015 21:31 příspěvků:2 090 | Opět si dovolím oponovat. V kamenné prodejně nikdy neporadí tak dobře, jako na specializovaných fórech. U nás poradí BigVD, bohužel kvalitních rádců v tomto směru je nedostatek, takže jeho "poradních" kvalit tu nikdo jiný nedosahuje. Tím chci zároveň říci, že jestli je Tvá sestava 2,5 roku stará, tak už byla trochu zastaralá v době pořízení a je skutečně na místě pořídit novou sestavu. Pozor! To co jsem napsal v podstatě koresponduje i s Tvým návrhem, tedy nová MB + CPU + GK. Ramky a zdroj (a snad i skříň, OS a periferie) by mohly jako kompromis zůstat! Takže za mě: Nech si Tvůj návrh schválit od BigVD nebo si od něj nech navrhnout novou sestavu podle Tvých představ s Tvým cenovým stropem. Chce to ovšem trochu trpělivosti, než se BigVD objeví. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.11.2015 21:42 příspěvků:3 | Ďakujem za rady, pomohli ste mi a aspoň viem na čom som. Určite budem kontaktovať aj niekoho ďalšieho. |
---|---|
18.11.2015 09:54 příspěvků:10 | jo jo ... tak satam dal tedy velice dobrý návrh řešení. tak to bude určitě nejlepší. |
---|---|