Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > Tabulka na pc zdroji

[VYŘEŠENO] Tabulka na pc zdroji

Dotaz vyřešen reakcí: 05.03.2014 13:28

04.03.2014 18:55

Ahojte, hledal jsem co se dalo, ale nenašel jsem...

Potřeboval bych vědět , co značí ty hodnoty DC Output (+3.3V, +5V, +12V1, +12V2, -12V, +5Vsb), značí to snad určité konektory(sata power, molex....), dejme tomu že chtěl si chtěl koupit grafickou kartu, která bere třeba 150W a ted bych chtěl z této tabulky zjistit jestli ten konektor na grafiku je schopný tolik dodat, funguje to tak? Jednoduše, k čemu ta tabulka je a jak funguje? :-D

Díky za odpověd

05.03.2014 12:10

grafika potřebuje 12V, ve zdroji máš 2 větve, každá zvládá cca 250W, jedna větev je napojena na procesor, takže jseš v pohodě.

Každopádně, to nemění nic na tom, že ten zdroj je tak trochu horší kvality, ale predpokládám, že tvůj pc jako celek nemá spotřebu ani 300W, tak bych se toho nebál.

jen pro info, co chceš koupit za grafiku a co máš za zbytek sestavy?

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
05.03.2014 13:28

Díky za odpověď, dneska ráno jsem rozebral celý zdroj ( je už po záruce, takže ztráta záruky nehrozí), a zjistil jsem že k čemu přesně vedou a co využívá ty větve +12V1, +12V2, +5V, +3,3V , bylo to napsané na tom tištáku kde jsou ty káblíky přiletované

+12V1 - 2 kablíky - 24 pin konektor do základovky

- 3 kablíky - 6-8 pin konekto do grafiky
- 2 kablíky - konekto Molex (4x)
- 2 kablíky - SATA power konekto (4x)

+12V2 - 4 kablíky - 4-8 pin konektor do základovky

+5V - 5 kablíky - 24 pin konektor do základovky

- 2 kablíky - konekto Molex (4x)

+3,3V - 4 kablíky - 24 pin konektor do základovky

- 2 kablíky - SATA Power (4x)

takže z toho vyplívá to co jste říkal, "jedna větev procesor a druhá grafiky a disky, mechaniky"

Asi před 3 roky jsem koupil kancelářskou sestavu procesor : Intel pentium e6800 a 4 giga ram, bez grafiky když je to kancelářské :-D , o pár měsícu později jsem dokoupil tento zdroj a grafiku AMD radeon 6850, tak grafika je zatím super i Battlefield 4 mi na tom ted jede na 40 fps. Do budoucna uvažuji o lepším procesoru asi intel i5 a základní desce k němu...

Co se týče kvality zdroje , tak jak jsem ho kupoval jsem to bohužel nevěděl, podle wattmetru do zásuvky je spotřeba při hraní cca 180W

PS: ten zdroj jsem složil zpátky a funguje :-)

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace