10.11.2012 13:08 příspěvků:3 | Dobrý den. Potřeboval bych požádat o radu, nebo spíše nějakou zkušenost od vás. Jedná se o to, že kamarád si koupil nový notebook od ASUS model K55A. Tento model byl dodávaný bes OS. Proto jsem OS zakoupili a nainstalovali. V BIOSU jsem upravil jako pvní prioritu botování na mechaniku a všechno probíhá v pořádku. Celá instalace je rychlá a svižná bez jakého koliv problému. Problém nastává tehdy když se systém doinstaluje, dokončí se všechny testy videa a přihlašovací údaje a sám se restartuje. Nástává první boot windows ale bootování se stále opakuje (když bliká pomlčka znova se restartuje) Neni to nastavením v biosu zkoušel jsem všechny možnosti jako první mám vždy prioritu HDD kde je obsažen windows 7, není nastaven žádný zámek prostě nic. Sektor na HDD je v pořádku přístupný. Četl jsem někde na insternetu, že by mělo pomoci jako prvni nainstalovat LINUX a poté WINDOWS. Předem děkuji za jakokoliv radu a doufám, že jsem to moc nepopletl ten popis. |
---|---|
10.11.2012 13:28 příspěvků:5 728 | pred intalaci zkus dat sata mod na ahci ci ide, teda pokud tam neni ssd. instalacnimedium je v poradku? Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
10.11.2012 23:58 příspěvků:3 | Děkuji za odpověď. Instalační medium je v pořádku, jak jsem psal vše proběhne ok. V biosu jsem zkoušel jak sata tak ide. Je mi práve divné to, že instalace proběhne v pořádku ale pak systém nenabotuje. |
---|---|
12.11.2012 16:59 příspěvků:44 | Jako poslední možnost můžeš zkusit Ubuntu Live z CD nebo z USB flešky. Obraz disku má kolem 700MB. Nespíš by to mělo aspoň trochu jít. Na CD to normálně vypálíš, na USB flešku doporučuju UNetbootin. Tam dáš ISO obraz Ubuntu, písmeno flešky a chvíli počkáš. Já doporučuju z těchto dvou možností spíš tu flešku, protože z té se to dá jednoduše smazat. Názor na Windows: Linux je mnohem lepší než Windows
Prostředí: Cinnamon nightly + motiv ElementaryOS
MB: Intel D915GEV;
CPU: Intel Pentium 4 3.0GHz;
RAM: 2560MiB DRR2;
GK: AMD Radeon HD 6450 512MB DRR3 |
---|---|