06.12.2008 12:07 příspěvků:3 | Měl jsem v pc nainstalovaný dva windowsy a jeden jsem smazal, ale než se žačně načítat windows, tak musím vybrat ten správný. Nedala by se ta druhá možnost nějak vymazat? Díky za radu //Nejspíš jsem to dal do špatný kategorie |
---|---|
06.12.2008 12:47 příspěvků:72 | <fieldset><legend>lukasik</legend>Měl jsem v pc nainstalovaný dva windowsy a jeden jsem smazal, ale než se žačně načítat windows, tak musím vybrat ten správný. Nedala by se ta druhá možnost nějak vymazat? Díky za radu //Nejspíš jsem to dal do špatný kategorie Ano a ne. Na disku c: by měl být boot.ini (je skrytý takže je potřeba mít práva prohlížet skryté a systémové soubory) který by měl v základu obsahovat toto: <pre>[boot loader] default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect </pre> Just because you´re paranoid don´t mean they´re not after you |
---|---|
06.12.2008 16:45 příspěvků:3 | nenašel jsem to. na pc sem administrátor a mam daný zobrazení skyrých souborů a složek |
---|---|
07.12.2008 09:11 příspěvků:72 | <fieldset><legend>lukasik</legend>nenašel jsem to. na pc sem administrátor a mam daný zobrazení skyrých souborů a složek Zapoměl jsem uvést že tato metoda je pro WinXP. Tenhle soubor na disku být, jinak není možné aby XP nabootovaly. Jestli máte více disků, zkuste to na nich - ten soubor tam prostě je. Just because you´re paranoid don´t mean they´re not after you |
---|---|
07.12.2008 10:15 příspěvků:3 | já ho prostě nemám Zobrazení a úprava souboru Boot.ini 1. Pravým tlačítkem myši klepněte na položku Tento počítač a potom na příkaz Vlastnosti. –nebo– Klepněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit, zadejte příkaz sysdm.cpl a klepněte na tlačítko OK. 2. Na kartě Upřesnit klepněte na tlačítko Nastavení ve skupinovém rámečku Spuštění a zotavení systému. 3. Ve skupinovém rámečku Spuštění systému klepněte na tlačítko Upravit. přímo od microsoftu díky |
---|---|
07.12.2008 15:41 příspěvků:72 | <fieldset><legend>lukasik</legend>já ho prostě nemám Upravil jsem ho jinak: Zobrazení a úprava souboru Boot.ini 1. Pravým tlačítkem myši klepněte na položku Tento počítač a potom na příkaz Vlastnosti. –nebo– Klepněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit, zadejte příkaz sysdm.cpl a klepněte na tlačítko OK. 2. Na kartě Upřesnit klepněte na tlačítko Nastavení ve skupinovém rámečku Spuštění a zotavení systému. 3. Ve skupinovém rámečku Spuštění systému klepněte na tlačítko Upravit. přímo od microsoftu díky Máte ho tam, a o tom také svědčí to že jste si ho mohl upravit přes tento počítač, jen jste ho nenašel.Nemáte zač. Just because you´re paranoid don´t mean they´re not after you |
---|---|