13.05.2012 18:14 příspěvků:15 | Ahoj, mam tu jeden NB zákazníka, mam na tom už snad 25 hodin. Donesl NB, že zlobí disk. Tudíž diagnostika a SSD K.O. Objednal se nový, o stejné velikosti, jen místo mě neznámého crucial se vzal Kingston SSDNOW 180 V+ (128GB, SVP180S2). Jelikož byl u původního disku problém pouze zapisovat, pristoupil jsem ke kopírování disku (nevzpomenu si na název programu, ale používám ho pořád ) po nakopírování jsem se těšil, že práce je hotova a vše se vrátí zákazníkovi. Jenže při bootování se objeví modrá smrt a že odstranit nový disky, tudíž druhej pokus kopie a opět selhává. Jako další krok tedy je čistá instalace. Jenže ouha, po vložení instalačního média W7 PRO odklikání všech kolonek a okýnek se jde k výběru disku a disk nenalezen. Takže znovu, jen sem si tentokrát sjel do kanceláře pro W7 PRO SP1 a znovu narazil, tudíž pokus s upgrade BIOSu (ten byl nejspíš zbytečnej, protože v BIOSu byl ten disk vidět i před upgrade). Samozřejmě jsem se pokusil najít ovladače jak od Kingstonu - marnej boj, u tohoto disku poznámka, že žádné ovladače nejsou k dispozici a na Lenovo Support taky nic. V BIOSu byl i pokus změnit typ SATA, ale také bez úspěchu. NB Lenovo ThinkPad X300 Prosím, pokud máte někdo nějaký dobrý nápad co s tim, dejte vědět. Díky |
---|---|
14.05.2012 07:32 příspěvků:5 728 | co jsem cetl tak tyto notebooky maj oficialne podporovane znacky samsung. Ktere v tak male velikosti jsi ovsem malo k sehnani... a nebo bych tam supl spatky ten crucial, co tam jel. 25 hodin reseni takoveho problemu je hodne(to vychazi na 10 nakopirovani zaloh a 5 instalaci ) ja bych po 8 hodinach jel vymenit za crucial. Kazdopadne u ssd musi byt ahci mod (coz urcite vic, jestli delas technika). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
14.05.2012 07:41 příspěvků:15 | bohuzel, crucial neni skladem, samozrejme o ahci vim, byl to jen pokus (obcas se dejou zvlastni veci ). tech 25 hodin je komplet s resenim problemu, od diagnostiky, pres ruzne hledani ovladacu a pod... no nic, mame tu pondeli a asi na tom naskacou dalsi hodiny, uz jsem to resil i s dodavatelem - dle jeho sdeleni muze jit o vadnej kus (i kdyz je divny, ze v biosu je videt a kopirovat na nej taky jde |
---|---|
14.05.2012 09:16 příspěvků:5 728 | To moc zakaznik nadseny nebude, ze za vymenu disku zaplati pres 7000 kazdopadne bych zkusil tu vymenu, kazdopadne se podel o vysledek. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
14.05.2012 11:06 příspěvků:1 279 | Firma crucial je dobrá a disky jsou to výborné (hlavně nemají rozdíl ve výkonu mezi komprimovanými a nekomprimovanými daty, jako jiné disky s řadiči sandforce) Ale to je teď vedlejší. Co bych udělal jako první - vzal bych normální disk a zkusil to s ním, tak se nejlépe pozná jestli je problém v řadiči na desce, nebo v SSD (či lidská chyba během instalace) Ale upřímně, být Váš zákazník nezaplatím to a trval bych na odhadní ceně, jelikož toto je skutečně moc! http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
14.05.2012 13:41 příspěvků:15 | po rannim telefonatu s dodavatelem me kontaktoval zastupce kingston. Disk zitra odchazi zpet, posilaji jiny. V pripade vadneho disku jdou naklady se "zbytecnou" praci na kingston. jinak samozrejme, zakaznik ma pravo nechtit zaplatit, ale je informovan o kazdem kroku a dalsi castce co by to mohlo stat. a verte tomu, ze zakaznikova firma da i tak dost prace, bez toho abych stravil 25 hodin na jeho disku - nepotrebuju si na nem nahnat hodiny Normalni disk jsem zkousel, chova se normalne... uvidime po doruceni noveho disku |
---|---|
14.05.2012 16:30 příspěvků:1 279 | Aha, tak pokud jste ho zkoušel, tak to je OK, jen bych tam asi osobně vše neúčtoval, to že je i novej disk špatnej (jak se zdá), za to zákazník nemůže, navíc je to dobré gesto a zákazník příště jinak určitě nepůjde http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|