Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > SSD ADATA - Pomalý boot Win 7

SSD ADATA - Pomalý boot Win 7

15.01.2014 10:40

Ahojte,

pořídil jsem si nový ssd ADATA XPG SX900 128GB a těšil se na rychlý boot systému, ale doba náběhu od stisknutí tlačítka po spuštění Firefoxu je cca 1:10 !!

Nejdéle je na monitoru obrazovka "Vítejte" - tak 15-20s a před tím i logo Win - cca 10s. Pak už vše lítá rychle, ale ten boot je tragedie.

Můžete někdo poradit kde by mohl být zakopaný pes?

Další info
ssd ADATA XPG SX900 128GB
deska: Gigabyte 880gm-ud2h
připojeno novým kabelem do SATA III
AHCI zapnuto před instalací

13.09.2014 07:09

Ahoj,

škoda, že na tvůj příspěvěk zatím nikdo nezareagoval. Mám podobný problém SSD Kingston Hyperx 3K 120 GB. Od zmáčknutí tlačítka po start systemu 50 sec. Můj plotnový samsung to stíhal za 60 sec.

Náhodou jsi zatím problém nevyřešil?

13.09.2014 08:18
ověřen

Zkus povypinat nadbytečné služby po spuštění, v konfiguraci lze nastavit i čas spuštění 3sec ..( šlo to v XP nevím jak je to v dokonalejším win7 )

Pak lze promazat paměti dočasných souborů, event. promazat prefetch, omezit služby, či to pročistit i od neřádu.

(Jen spustit AntiVir . kdovi jaký nestačí, hijackthis, adwcleaner atd...)

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
05.12.2014 07:29
ověřen

U toho Kingston Hyperx 3K 120 GB jsem našel průběžné náhodné čtení/zápis 4kB jen 20.000 / 60.000 IOPS.

A v tomto testu si vede co se týče čtení dosti mizerně. http://www.anandtech.com/show/7864/crucial-m550-review-128gb-256gb-512gb-and-1tb-models-tested/5

Takže bych řekl, že to bude způsobeno tím + automatické spouštění programů při najíždění OS.

---
ADATA XPG SX900 128GB má stejný problém.

http://www.anandtech.com/show/5710/the-adata-xpg-sx900-128gb-review-maximizing-sandforce-capacity/2

---

Výrobci SSD lákají na vysokou rychlost čtení/zápis, který bývají nad 500MB/s, ale na zrychlení systému má hlavní vliv "náhodné čtení 4 kB bloků" (IOPS). Při výběru SSD bych upřednostňoval tyto výrobce: Crucial, Corsair, Samsung.

PS: Každý výrobce má horší a lepší kousky. Já osobně před koupí čehokoliv projíždím testy, fóra, čtu si o technologiích, které má daný produkt a pokud možno, tak se zeptám našeho IT technika nebo někoho kdo má větší zkušenosti.

Potřebuješ poradit se sestavením PC?? 1) Založ si nové téma s vhodným názvem - např: PC, 20000,- s OS nebo Nový PC na hry do 17000,- atp. 2) Pokud možno piš slušně, přehledně a s diakritikou. 3) Popiš co nejvíce své požadavky: - cena, použití PC - s Operačním Systémem (zkráceně OS) nebo bez - periferie (myš, klávesnice, monitor, atd.), speciální požadavky (bez HDD, prosklená bočnice, barevně sladěno, velikost). V případě upgradu staršího PC vypiš všechny komponenty včetně zdroje (výrobce a výkon) a jeho stáří.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace