Úvod > Fórum > Internet > Internetová komunikace > Spojení dvou Pc

Spojení dvou Pc

20.12.2012 17:21

Dobrý den,

chtěl jsem přenést data z jednoho pc(pc1;os. win 7) do druhého pc(pc2;os. win XP).

Počítače jsou spojeny po wifi síti.

Vytvořil jsem na pc2 složku pro ukládání dat kterou jsem nastavil ke sdílení po síti - a předpokládal jsem že ji pc1 a win7 po zadání příkazu k připojení sítové jednotky ale windows 7 pc 2 v síti nevidí...

Zkusil jsem proto tyto dva počítače propojit pomocí utp kabelu - a nastavil jim pevné ip adresy (pc1 192.168.0.1 a pc2 192.168.0.1 a výchozí bránu pro oba 192.168.0.1)- ale stále se navzájem nevidí ovšem vzájemně na sebe pingují.

Zkusil jsem proto i vynout firewall na obou z nich ale ani to nepomohlo.

Boužel je ani nemohu dát do domácí skupiny protože windows 7 při vytváření d.s. spadne a restartuje se pc...

Kdysi jsem již tyto dva pc takto propojené byly (z pc1 se daly pomocí připojeného sítového disku ukládat soubory na pc2 ) ale potom odešel hdd a já si boužel nepamatuji jestli tu tento problém byl a jak jsem ho vyřešil...

Za odpovědi děkuji...

21.12.2012 08:04

jestli to bude jednorazove, tak vytvorit na jednom ftp server. meli by byt ve stejne skupine.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace