17.08.2007 17:45 (neregistrovaný) | Dobrý den, mám ADSL modem xavi se 4portovym switchem. Do routeru jsou zapojeni dva klienti. Jeden klasicky UTP kabelem, druhy je přes AP, ktere je pevne pripojene v routeru, za AP je wifi klient. Najednou zacalo na obou PC za routerem padat spojeni. Pokud v dobe padleho spojeni otestuji modem z venku (ma verejnou IP) tak jede. Při testu pingu je ping na modem z pevne pripojeneho PC se ztrátou az 80%. WIFI spoj je naprosto v pořádku (testovan ping na Acess Point z PC Wifi klienta s 0 ztratou paketu). Ale test na branu (tedy routeru) je špatny. Ze 4 paketu se vrati jen jeden. A teď to přijde. Po restartu modemu a naslednem testu pingu, je již spojeni přes kabel na modem se ztratou 0% (testovano s -t tedy delsi dobu). Po restartu modemu dosahuje čas pingu z pevne prip. PC mene nez 1ms. Na PC za WIFI AP neověřeno. Proim poradte, kde muze byt problem. Muze to byt spatny modem/router ? Děkuji |
---|---|
18.08.2007 04:39 (neregistrovaný) | Mno nejdrive bych se pokusil upgradnou Firmware toho routeru pravdepodobne vnem dochazi k nejakemu cykleni dat,ci nejake disfunkci.. Ale tvuj zaver o tom ze to je v routeru je spravny... |
---|---|
18.08.2007 08:41 (neregistrovaný) | Tuhle variantu jsem také chtěl zkusit, ale do téhle krabičky se mi zatím nepodařilo najít žádný firmware... Budu tedy ještě hledat. Děkuji za připmenutí, vypustil jsem to. |
---|---|