30.03.2020 09:25 příspěvků:5 | Zdravím, potřeboval bych poradit se situací v které pravě jsem. 23.3.2020 jsem si koupil RX 580 8GB a nový zdroj do meho pocitace z roku 2012, při nainstalování a všech možných aktualizacích mi počítač furt nejel tak jak bych chtěl. Rozhodl jsem se tedy že komponenty vrátím a přiští měsíc si koupím nějaký herní PC do 30k. Stopnul mě ale kamarád že možná bude lepší akorát k zmíněné grafice a zdroji dokoupit zbytek komponentů a PC si postavit sám. Dokáže někdo poradit co bude lepší, levnější a jednodušší ? Popřípadě klidně naposílat odkazy s nejvhodnějšimi komponenty. díky za pomoc. |
---|---|
30.03.2020 21:01 příspěvků:5 728 | levnější je koupit komponenty. Hotová sestava má výhodu, že reklamuješ celek a nemusíš zjišťovat, co vlastně odešlo. Výrobce obvykle má jednotlivé komponenty otestované jako celek a vyladěné pro poměr výkon/stabilita. Další výhodou bývá delší záruka - obvykle 3 roky. Navíc hodně často k tomu dávají bonusové služby, jako je třeba kratší vyřízení záruční opravy (s hal3000 mám zkušenosti, že to opraví do týdne) a ne "až" 30 dnů a nebo třeba profilaktická údržba PC. Pak je tu ještě třetí skupina - OEM výrobci jako jsou DELL nebo HP, kteří u vyšších modelů dávají za příplatek až 5letou NBD záruku - druhý den dojedou opravit PC, občas to ale tak nefunguje - stane se, že nemají skladem komponentu a trvá to třeba 2-3 dny) a je to primárně pro ty, co to používají k práci. Shrnu to, pokud chceš co nejlevněji a nevadí ti, že může být v něčem problém, tak si sestav pc. Hal3000 a další jsou kompromis oproti OEM výrobcům. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
14.04.2020 07:13 příspěvků:5 | Děkuju za radu, každopádně jsem nakonec vrátil grafiku i zdroj a sestavil uplně jiný s jinými komponenty a nechám ho sestavit v Alze právě kvůli 3 leté záruce a abych nemusel řešit co odešlo. Kdyby vás zajímaly komponenty tak zde: HyperX 8GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series 2x SilentiumPC Signum SG1X TG RGB |
---|---|
14.04.2020 08:33 příspěvků:5 728 | dobrá volba s tou alzou Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
14.04.2020 11:36 příspěvků:2 090 | Radku, s tou Alzou snad ano. Ale mně se trochu nelíbí volba zdroje. Co ty nato? Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
14.04.2020 13:11 příspěvků:5 | Zdroj jsem vyměnil za EVGA 650 GQ Power Supply, doufám že stačí. Vzal bych i jinou verzi Grafiky ale bojím se že se:XFX Radeon RX 5700 XT THICC II Ultra 8G nevejde do kastle |
---|---|
14.04.2020 20:12 příspěvků:5 728 | Se trošku rozepíšu: Zdroj mě nepřišel nijak špatný, ale GQ je lepší (skrz spotřebu). Bedna je v pohodě. Jen má menší problém - když ti tam alza nepřipojí káblíky navíc do toho modulárního zdroje, tak zabere trochu času ten káblík tam přidělat - je potřeba kvůli tomu odmontovat držák na disky a je to trošku laborování na poprvé. Naopak mají dobře řešené prachové filtry (jsou jen na magnetech a dají se bez problémů sundat). Navíc je ta bedna fakt líbívá, aspoň pro mě. Osobně bych volil místo sata disku nvme - je tam sice pár set korun příplatek, ale je tam výkonostní posun - například https://www.alza.cz/gigabyte-nvme-ssd-1tb-d5693273.htm (má životnost 1600TBW oproti 300TBW co má ta a960). S pamětí super volba - na Ryzenech jde poznat vyšší takt. Otázka jestli raděj nekoupi 4x4GB a nebo rovnou 4x8GB (mrkni se na benchmarky ryzen 3000 dual vs quad channel) Grafika by se tam měla vlézt, bedna je dost velká (pro jistotu bych do poznámky dopsal, že si nejsem jist, jestli se do té bedny vejde), ale asi bych tam neviděl moc výkonostní rozdíl. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
15.04.2020 07:16 příspěvků:5 | Děkuju za info, dneska ještě můžu sestavu doladit, takže zkusim vybrat jiný disk, hodil jsem tam GQ EVGA zdroj a ted jen nevím jak s tou grafikou. Chtěl bych na alze RX5700XT do 10k, vsechny mají tak nějak podobné hodnocení, občasná hlasitost/teplota.. |
---|---|
15.04.2020 07:17 příspěvků:5 | Jo a jeden 500gb SSD disk do M2 slotu doma mam, takze proto kupuji 2,5". |
---|---|