11.08.2007 12:02 (neregistrovaný) | Dobrý den, chtěl bych se zeptat: mám propojené počítače, jeden 98 a druhý XP ethernetovým kabelem přes D-Link Router Na multiplayerové hry LAN funguje, takže komunikace běží... Jak mohu sdílet soubory mezi 98 a XP, a kde je potom najdu? |
---|---|
11.08.2007 16:16 příspěvků:6 |
Případné firewally v obou PC musí být nastaveny z hlediska zabezpečení komunikace tak, aby se PC vzájemně viděly. U Win 98/ME se mi občas stává, že některý PC okolní PC v síti nevidí, ač je vše nastaveno správně (hláška "Sítí nelze procházet"). V tom případě pomůže z nabídky "Start" - "Hledat" - "Počítač" zadat název (ID) sousedního PC a zobrazit na něm sdílenou složku. Pak už lze sítí normálně procházet přes "Místa v síti". frantisek |
---|---|
12.08.2007 05:24 (neregistrovaný) | Mám stejný problém, stejnou strukturu,jen xp_prof a xp_home. Z home jde ping ok, ale z prof obráceně NE, nelze ani počítač vyhledat podle názvu, "sítí nelze procházet", internet jede na obou. Odpojil jsem na obou PC firewally, stále stejný stav, už mám i stejné účty a hesla. Kdo poradí ? Děkuji jiri. |
---|---|
12.08.2007 05:53 (neregistrovaný) | Děkuji moc, již jsem to rozchodil... |
---|---|
12.08.2007 08:46 příspěvků:6 |
Problematikou sdileni ve Windows XP Pro/Home se zabývá debata zde: http://www.dslforum.cz/viewtopic.php?t=267 Třeba tam najdete inspiraci k řešení vašeho problému. frantisek |
---|---|
12.08.2007 14:51 (neregistrovaný) | Děkuji, je to vděčné téma, bohužel jsem zatím neúspěšný. Potěšil by mě pan Bašta kdyby napsal jak to rozchodil, v čem je zakopaný pes. |
---|---|