10.06.2015 10:06 příspěvků:10 | Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc s mým problémem... - před 2 dny mi přes UPC měnili router a zvyšovali rychlost internetu... - před změnou jsem měl rychlost okolo 30 mb/s a vše fungovalo správně. - po změně mi klesla rychlost na 9 mb/s a nechce jít výš
- pokud tento stejny kabel zapojim do notebooku, tak rychlost připojení již splňuje 120 mb/s, který mám novej připojený.
- a přitom mi ukazuje v pc připojení mezi routerem a PC pouze 10 mb/s - pokud pripojim kabel z routeru do notebooku - tak mi ukazuje pripojeni v mistni siti klasicky 1 gbps
Moc děkuji předem za pomoc - v příloze detail připojení ![]() |
---|---|
10.06.2015 10:12 příspěvků:4 972 | Není třeba křičet -psát velkými písmeny a předně si upřesni jednotky, mb ani gb neexistují. Hlavně u datových jednotek by to mělo být správně uvedeno. Změř si rychlost a dej sem screen - http://rychlost.cz/ Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
10.06.2015 10:19 příspěvků:10 | přídávám screen rychlosti připojení v pc po zapojení kabelu z routeru. Chci ale jenom zdůraznit, ze pokud stejný kabel zapojím do ntb, tak rychlost je garantovaných 120 mb/s - takže problem musí být v pc.. ![]() |
---|---|
10.06.2015 10:22 příspěvků:10 | můžu se zeptat jak to myslíté, že neexistují ? v prvním příspěvku jsem přidal screenshot, že v místní sítí mezi routerem a pc je rychlost 10 Mb/s - je to tam přímo napsané, přitom pokud napojit stejný kabel od routeru do notebooku, je v detailu připojení 1Gb/s |
---|---|
10.06.2015 10:24 příspěvků:4 972 |
Chyba bude buďto v síťovce, která to neumí, nebo v ovladačích, ale spíš v té kartě samotné. http://www.jednotky.cz/datova-kapacita/bit/ Vidíš v těch zkratkách někdy mb nebo gb? Nevidíš, protože jsou Mb a Gb mj. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.06.2015 10:29 příspěvků:10 | mám nový pc, před změnou připojení jsem měl v detailech připojení k místní sití 1Gbps - takže síťová karta to podporuje ![]() |
---|---|
10.06.2015 10:35 příspěvků:4 972 | Hmm, na ten screen se musí podívat někdo bystrozraky No jo podporuje, ale nejde http://ark.intel.com/products/70831/Intel-Ethernet-Connection-I217-V Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.06.2015 10:40 příspěvků:10 | moje sitova karta: Intel® Ethernet Connection I217-V - Data Rate Per Port: 1 Gbps
|
---|---|
10.06.2015 10:41 příspěvků:4 972 | Už jsem to doplnil, ty máš XP a ovladače na XP? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.06.2015 11:21 příspěvků:10 | mam win 7 a ovladace na win 7 |
---|---|
10.06.2015 11:23 příspěvků:4 972 | Já bych zkusil jinou verzi ovladačů, nic jiného mne fakt nenapadá. Samozřejmě je třeba dodržet 32/64bit. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.06.2015 13:00 příspěvků:10 | muže byt problem i v samotne sitove karte? ze je napriklad nejakym zpusobem nekompatibilni? |
---|---|
10.06.2015 13:11 příspěvků:4 972 | V kompatibiltě ne, ale může být vadná /i když je nová/, ale to se dá ověřit asi jenom použitím, resp. vyzkoušením jiné karty. Ono je třeba zkusit více ovladačů, nejnovější vždy neznamená nejlepší a funkční! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.06.2015 14:44 příspěvků:1 873 | A co tak se obrátit na ty co to před včerejškem měnili ? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
10.06.2015 14:49 příspěvků:4 972 | Vzhledem k tomu, že na notebooku to běží jak má, pak je to jednoznačně v PC a ne v poskytovateli! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
10.06.2015 14:53 příspěvků:1 873 | A jo, to jsem přehlídl, resp. nedočetl To vypadá na ty ovladače dle toho úvodního obrázku .. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|