Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Router RT-N16 - problém s rychlostí

Router RT-N16 - problém s rychlostí

21.02.2013 08:01

Ahoj,
mám prosbu o radu :
mám síť v tomto zapojení :

Router Asus RT-N16 (Verze firmwaru 3.0.0.4.260)

Modem od UPC do WAN

Wifi na kompu - Netgear USB N600 (WNDA3100)

NAS - ZYXEL NSA-310 v routeru

Když se snažím z kompu přes wifi posílat data do NAS, tak to "letí" rychlostí cca 1MB/s (ať už přes total comander, nebo Filezillu). Přitom na rozhraní k wifi mi to píše připojení víc jak 100Mb, teď přesně nevim to číslo, ale mělo by to tedy vycházet cca na alespoň 12MB/s... už nevím, co kde nastavit. Kabel k NAS je originál z krabice, skoušel jsem i strčit do jiného portu na routeru a nic. Jinak síťovka tahá z netu 6MB/s, což je maximum UPC modemu, takže síťovka vypadá v pořádku.

Nevím, jestli je to ok, nebo chyba, ale už nevím, co kde nastavit. Prosíííím, poradíte něco?

21.02.2013 08:22

Zkus pripojit tu NASKU primo do PC, ale nastav nejprv pevnou IP adresu te nasce. Tak se zjisti, jestli je chyba opravdu v NASCE, nebo nekde jinde.

Popripade muzes zkusit prenos pres FTP, popripade upgrade firmware u te nasky.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.02.2013 08:32

<fieldset><legend>radeksima</legend>Zkus pripojit tu NASKU primo do PC, ale nastav nejprv pevnou IP adresu te nasce. Tak se zjisti, jestli je chyba opravdu v NASCE, nebo nekde jinde.

Popripade muzes zkusit prenos pres FTP, popripade upgrade firmware u te nasky.

Pejvnou IP mám nastavenou a firmware jsem updatoval hned po vybalení FTP přenos je taky cca 1.2MB

Jediné co jsem netestoval je přímé připojení - testnu po příchodu z práce.

21.02.2013 09:20

Leda to jeste zkusit s jinym pc, jestli neni problem v PC (ale to nejspis nebude).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
22.02.2013 08:04

Tak jsem zapojil do PC a lítá jako blázen. A už jsem eliminoval i problém - byl jím dodávaný síťový kabel. Zapojil jsem vlastní UTP a disk šlape jako hodinky...

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace