21.02.2013 08:01 příspěvků:3 | Ahoj, Router Asus RT-N16 (Verze firmwaru 3.0.0.4.260) Modem od UPC do WAN Wifi na kompu - Netgear USB N600 (WNDA3100) NAS - ZYXEL NSA-310 v routeru Když se snažím z kompu přes wifi posílat data do NAS, tak to "letí" rychlostí cca 1MB/s (ať už přes total comander, nebo Filezillu). Přitom na rozhraní k wifi mi to píše připojení víc jak 100Mb, teď přesně nevim to číslo, ale mělo by to tedy vycházet cca na alespoň 12MB/s... už nevím, co kde nastavit. Kabel k NAS je originál z krabice, skoušel jsem i strčit do jiného portu na routeru a nic. Jinak síťovka tahá z netu 6MB/s, což je maximum UPC modemu, takže síťovka vypadá v pořádku. Nevím, jestli je to ok, nebo chyba, ale už nevím, co kde nastavit. Prosíííím, poradíte něco? |
---|---|
21.02.2013 08:22 příspěvků:5 728 | Zkus pripojit tu NASKU primo do PC, ale nastav nejprv pevnou IP adresu te nasce. Tak se zjisti, jestli je chyba opravdu v NASCE, nebo nekde jinde. Popripade muzes zkusit prenos pres FTP, popripade upgrade firmware u te nasky. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
21.02.2013 08:32 příspěvků:3 | <fieldset><legend>radeksima</legend>Zkus pripojit tu NASKU primo do PC, ale nastav nejprv pevnou IP adresu te nasce. Tak se zjisti, jestli je chyba opravdu v NASCE, nebo nekde jinde. Popripade muzes zkusit prenos pres FTP, popripade upgrade firmware u te nasky. Pejvnou IP mám nastavenou a firmware jsem updatoval hned po vybalení FTP přenos je taky cca 1.2MB Jediné co jsem netestoval je přímé připojení - testnu po příchodu z práce. |
---|---|
21.02.2013 09:20 příspěvků:5 728 | Leda to jeste zkusit s jinym pc, jestli neni problem v PC (ale to nejspis nebude). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
22.02.2013 08:04 příspěvků:3 | Tak jsem zapojil do PC a lítá jako blázen. A už jsem eliminoval i problém - byl jím dodávaný síťový kabel. Zapojil jsem vlastní UTP a disk šlape jako hodinky... |
---|---|