Upoutávka
Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Reklamace notebooku

Reklamace notebooku

21.01.2014 11:24

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s podobnou reklamací či zda je vůbec možné počítač z níže uvedených důvodů reklamovat.

Mám notebook starý pár měsíců, nebyl zrovna levný a při běžném užívání se mi stalo, že z klávesnice upadla gumová "pacička", takový chránič, který je ve žlábku a trochu přečuhuje, aby chránil obrazovku, když se notebook zaklopí. No, tu pacičku jsem se pokusila přilepit trochou vteřinového lepidla a moc to nedopadlo, teď je ten žlábek trochu poškozený (poškrábaný), z druhého žlábku mi dneska taky někde upadla ta guma a už ji nemám...otázka tedy zní - je důvod k reklamaci tato upadlá guma (na obou stranách klávesnice)? popř. myslíte, že by byl problém, že ten jeden žlábek je poškozený (napadlo mě, že bych dělala mrtvého brouka, jakože o ničem nevím, a že to asi udělali při výrobě toho PC a bylo to ukryté pod tou gumou) a tu druhou gumu už nemám?

Opravdu nevím, přijde mi to jako prkotina, ta guma je velká asi asi 1 cm, zas na druhou stranu se mi nelíbí tam mít prázdné žlábky, nehledě na to, že to možná mělo trochu funkci toho chrániče a říkám si, že když už za to dám nějakých 10 tis., tak by se to nemuselo hned rozpadnout.

Díky moc za případnou odpověď!

21.01.2014 11:28

Zkusit to můžeš, těžko říct výsledek, ale asi ti je tam nalepí. Já bych se na reklamaci vyprdl a koupil bych si ty gumové nožičky někde na netu, prodává se to snad ve všech elektro shopech, např http://www.ecom.cz/e-shop/shop_product_list/ostatni/nekovove-dily-1/guma-1/gumove-nozicky/ jen si zjisti (změř) průměr ;)

jinak tá závada mohla být i neopatrným používáním, prošlo mi rukama hodně notebooků a upadnutý nožky snad žádný neměl :-)

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.01.2014 11:33

díky za odpověď

no, ony to nejsou ty nožky, co jsou jsou vespodu notebooku, ty tam pořád jsou, ale na té klávesnici, já ten notebook používám normálně, nikdy jsem na ty pacičky ani nesáhla, najednou prostě odpadly, myslím, že spíš byly hodně špatně přilepené a to přece není moje vina :-)

asi to zkusím reklamovat, protože po mém předchozím pokusu o přilepení to dopadlo ještě hůř, tak to nechci ještě víc zničit.

21.01.2014 11:53

těm pacičkám se říkaj nožičky :-D pochybuji, že ti to uznaj, obvzlášť, když jsi to navíc poškodil ;)

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.01.2014 11:58

aha, OK, tak nožičky

poškodila jsem jen jeden žlábek a zas ne nijak markantně, je to jen poškrábané, ten druhý není poškozený

pokusím se teda sehnat ty nožičky v potřebné velikosti, jen se fakt bojím, že to svým "odborným" zásahem ještě zhorším, úplně by mi stačilo, kdyby mi tam oni jen ty nožičky nalepili a konec, ale tak mám taky dojem, že se na mě budou dívat jak na blázna tak díky za pomoc

21.01.2014 12:24

ty nožičky jsou samolepící a rozhodně se tím nic nepoškodí. Jinak, předpokládám, že při lepení vteřiňákem jsi odstranila to původní lepidlo, jestli ne, tak ti to dost možná nedželo kvůli tomu. a je lepší použít nějaký epoxové lepidlo, nebo třeba oboustrannou pásku (na koberce apod, vteřiňák si moc s gumou nerozumí :-)

21.01.2014 12:33

no právě tím, jak jsem to lepidlo odstraňovala, tak jsem to hodně poškrábala, teď už tam moc není, jsou tam jen ty rýhy. tak to je ideální, jestli jsou samolepící :-) na tu přeživší nožičku si teda koupím tu pásku na koberce, jak píšeš, to mě ani nenapadlo.

21.01.2014 12:34

jo promiň, tys myslel to původní, to tam ani nebylo, bylo to úplně čisté - proto mám dojem, že to bylo blbě přilepené, když to šlo takhle snadno dolů

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace