Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > RAID0 - PC na střih videa - video HD jede trhaně

RAID0 - PC na střih videa - video HD jede trhaně

08.04.2012 09:17

Zdravím a mám dotaz.....
Konfigurace PC:
Win7 64bit
RAID0 4xHDD1TB, WD EURX
MB - MSI X79A-GD45
1xSSD na systém - 120GB SSD Intel 320
RAID na MB

PC je postaven na grabování a zpracování videa HD 1920x1080 nekomprimovaně.

Výsledky testů pole - zápis 580MB/s, čtení 230MB/s

A kde shledávám problém?

Když pustím totožný soubor, nekomprimované video na SSD jede v pohodě 25fps.

Když ho pustím z externího HDD (USB3) jede v pohodě 25fps.

Ale když ho pustím z HDD v RAIDu okamžitě padne na 4fps.

A to pozor, pouze v programu na střih videa Vegas Pro 11.

Pokud ten samý soubor pouštím na jakémkoliv disku, třeba pomocí WMP....jede vše v pohodě.

Grabování rovněž bez problému.
A já se táži:

Je mi divný nepoměr při testu čtení/zápis, je to v pořádku?

Rovněž je mi divný výsledek, jelikož jsem to testoval ještě na dalších třech programech, ale výsledky zde byly pokaždé jiné. Ale vždy převažuje rychlost zápisu nad čtením.

Co může brzdit čtení z HDD v RAIDu?
A co s tím????
Díky

08.04.2012 15:51

4x hdd v raid 0 by rozhodne nemel davat takove obrovske hodnoty-jaky jsi pouzil benchmark? Videl bych ze se soubor nejprv zapise na cache a diky tomu je to tak velke cislo(jestli mas 64MB cache tak ve vysledku to dava 256MB a jestli to testuje treba jen s 1GB souborem, tak to pak vyjde rozhodzene).

ohledne vegas pro-muze to by bug. Mas nejnovejsi update nainstalovany? http://www.sonycreativesoftware.com/download/updates/vegaspro

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
08.04.2012 17:06

Ty hodnoty jsou určitě zkreslené, hlavně je tam dost velký rozdíl, mezi čtením a zápisem, ale proč tomu tak může být popsal už radeksima.

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
08.04.2012 18:08

Ano HDD v RAIDu mají 64MB cache....

Zkoušel jsem to testovat třemi různými programy. Některý z nich měl i možnost vypnout při testování cash na HDD, což jsem neučinil. Dále zde byla u některých možnost volby různě velkých souborů, ale zrovna netuším, jaký největší byl použit při testu.

Je pravda, že takto velké rozdíly naměřil pouze jeden z programů, ostatní už byly umírněnější.

Výsledky mám napsané u toho PC, na jiné adrese, takže ho sem dám, až se k tomu dostanu.

Problematika RAID mě vždycky tak nějak míjela, tudíž se v tom nyní snažím zorientovat.

Ale odborníci tvrdí, že je už divné, že mám zápis rychlejší, než čtení. Dalo by se tedy předpokládat, že to bude nesmysl?

Docela chápu, že pokud HDD zapisuje a nasype data pouze do cash, tak se může jevit ten zápis jako rychlejší, než čtení, jelikož zde se cash nemá šanci uplatnit.

Ano mám Vegas pro 11 build 595, nic novějšího není.....

Stejně mi ale nejde do hlavy, proč takto "zlobí" pouze to čtení z HDD v RAIDu, když z externího HDD to šlape, jak hodiny?

A proč zrovna pouze ve Vegasu?
SSD je jasné.....

Není třeba možné, že si Vegas prostě nějak s tím polem nerozumí?

Nebylo by třeba řešení nasunout tam pomocný RAID řadič od renomované firmy a HDD napíchat do něj?

Že by třeba ten řadič na MB si nerozuměl s Vegasem?

Jen teoretizuji a chytám se stébla.....

Ten PC nebyl zrovna levný a já jsem poněkud zklamán!

09.04.2012 06:17

S vegasem az tak rozsahle zkusenosti nemam, tak tolik nepomuzu. Ale muze byt treba i SW problem (v ovladacich). Jestli mas legalni verzi (predpokladam ze ano), tak zkus napsat na jejich tech.podporu.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
09.04.2012 06:58

Mám legální úplně všechno....

09.04.2012 07:39

tak jim napis, co ti to dela. a jeste zkus pouzit novejsi/starsi ovladace raidu

10.04.2012 05:54

PC je na světě sotva 14 dní, takže předpokládám, že tam budou ovladače poslední....

Ale nicméně se pídím po nových...uvidíme.....

10.04.2012 11:55

Jen tak pro zajímavost ve Vegas pro 10 to dělá to samé.....!!!

10.04.2012 12:51

Tak to bych videl problem mozna i v ovladacich, nezda se mi ze by byl takovy bug ve dvou po sobe jdoucich verzich... jinak jestli chces koupit radic-tak se ti to pekne prodrazi.

10.04.2012 13:44

Domlouval jsem se s dodavatelem PC a koupě řadiče by byla až poslední varianta.

Mimochodem, na kolik přijde takový slušný řadič?

Navíc se mi vůbec nedaří sehnat ovladač na ten stávající.

A krom toho mi vůbec není jasné, když je řadič integrován na MB, tak neřeší se to třeba i někde v nastavení BIOSu?

10.04.2012 14:17

v biosu se resi jestli to bude raid. Ten radic je opravdu jen krajni reseni a kdo vi jestli by to vyresilo problem (i kdyz podle me ano). Nejaky lepsi radice vyjdou na 2000 korun a vys-levnejsi bych urcite nebral, nebot pozadujes vykon jinak ta tvoje deska neni nijak spatna, tak myslim ze to bude nekde nejaky spatny nastaveni (mozna ve vegas).

10.04.2012 14:51

Dva litry je kapka v moři....! Ať to stojí, co to stojí...hlavně ať už to jede!!!

Ve Vegasu jsem nastavil, přenastavil snad úplně všechno. Jsem v kontaktu na fórech s lidmi, co s Vegasem pracují denně......což já až tak ne....

NIC!

11.04.2012 12:35

A co vy na tohle...???

Já bych skoro vyřknul ortel nad tím řadičem....??!!

11.04.2012 12:41

A ještě jeden....

11.04.2012 13:32

Fakt už se rýpu ve všem.....

Je prosím v pořádku, že jsou IRQ v PC sdílená????

21.04.2012 17:59

Problémy přetrvávají....

Po instalaci všech možných upgradů, nejnovějších verzí driverů, vše při starém.

Na výměnu řadiče zatím nedošlo.

Nikdo tady nemáte zkušenosti s RAID0 ve spojení s produkty Sony?

Vegas 10, Vegas 11, Sound Forge 10......??

22.04.2012 09:10

Nemeli by se IRQ sdilet(nijak tomu nepredejdes), ale na toto by to nemelo mit vliv. osobne bych opravdu zkusil napsat na tech.podporu vegasu, treba se s tim potkali.

23.04.2012 18:22

Vegasům jsem psal před 14. dny.....a mlčí!!!

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace