05.08.2011 11:30 příspěvků:5 | Ahoj, Muze mi prosim nekdo znalejsi rict, ktere z nasledujicich vybaveni je nejlepsi? Vybiram novy NB, rozhoduji se mezi tremi poslednimi favority (asus) a lisi se jen v procesoru a jeden navic v cipove sade a graf.karte, nevim ktery je nejlepsi volba. Az tak do detailu pocitacum nerozumim... Uvadim jen ty udaje, kde se lisi. Prosim poradte mi ktery z nich je nejlepsi. DIKY MOC : NB1: procesor AMD A4, A4-3300M 1,9 Ghz, turbo az 2,5Ghz, 2x1MB cache, 2 jadra cipova sada AMD A70M procesor Intel Core i3, i3-2310M 2,1Ghz bez turbo boost, 3MB cache, 2 jadra cipova sada Mobile Intel HM65 procesor Intel Pentium Dual Core, B940 2 Ghz, 2MB cache, 2 jadra cipova sada Mobile Intel HM65 |
---|---|
05.08.2011 12:28 příspěvků:5 728 | zalezi na co ho chces pouzivat. na hry bude lepsi nb1 diky grafice a na praci nb2 ktery ma vykonnejsi procesor.zalezi na co ho chces pouzivat. na hry bude lepsi nb1 diky grafice a na praci nb2 ktery ma vykonnejsi procesor. napis o jakou znacku a presny typ ntb jde, at mame z ceho porovnavat. nb3 me prijde jako nejhorsi volba. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
05.08.2011 13:58 příspěvků:5 | Ahoj Potrebuju novy NB, protoze stary dosluhuje... a prestava zvladat beznou zatez (necudo ma 7let). Potrebuju ho na normalni ale casove narocnou praci do skoly a do zamestnani hlavne s MS office 2010, dale na koukani filmu, internet, sem tam stahnout nejaky zajimavy film + vypalit potrebne veci na cd/dvd + skype. Hry na PC nehraju resp. muj stary NB by to neutahl a neni ani cas. Obcas ho potrebuju prenaset, takze nejaky desktop neni vhodna volba. Dale potrebuju sirokouhly displej, abych mohla jednoduseji delat s nekolika soubory naraz, coz u 15,6" zrovna moc dobre nejde. Stary NB je Asus, ted nevim jaky typ a nez mi tam nainstalovali nove MS office, tak pracoval v pohode, ale office 2010 nezvlada, casto se prehriva, pada, zamrzava i pres veskerou peci jednoho kolegy, co tomu rozumi. Letos me ve skole ceka diplomka a brutalni semestralky, takze musim mit novy NB co nejdriv jinak jsem v loji. Vybrala jsem si u Asusu K73 a ty vyse uvedene NB jsou konfigurace toho zakladniho: NB1: Asus K73TA-TY015V Samozrejme pokud mate jine tipy na NB s 17,3", ktere by odpovidaly vybavenosti aspon zhruba asusu K73, tak budu rada za jejich uvedeni. Moje puvodni cenova predstava je nekde mezi 10-15tis DIKY MOC |
---|---|
05.08.2011 14:10 příspěvků:1 920 | Toto bych neviděl na uživatele, co chce poradit, ale na bota. |
---|---|
05.08.2011 14:20 příspěvků:5 | Prominte, ale co to je bot nebo bota? Ja opravdu nejsem pocitacovy genius a podobne vyrazy mi nic nerikaji... Je problem, ze jsem spokojena s jednou znackou NB a tudiz logicky asi spis hledam u te same firmy to, co potrebuji, protoze cekam tu samou kvalitu? Bohuzel nejsem tak dokonala, abych vsechno dokazala pochopit sama a dovolila jsem si se zeptat tady. Nechtela jsem se ptat primo v asusu, chci znat nezavisly nazor nekoho, kdo tomu rozumi a nebude mi valit bludy do hlavy jen proto, aby z toho mel zisk... Jestli mate jiny NB s podobnymi parametry v mnou predpokladane cenove relaci, tak doporucte. Diky |
---|---|
05.08.2011 14:37 příspěvků:1 920 | http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92288 Je tam dobrý procesor, né grafika na hraní her, ale jen na HD filmy a videa. Zato to má dobrou výdrž baterie dobré šasi (obal notebooku v podstatě). Za tu cenu bych to osobně i bral. Je to ten typ, co jsi postovala ve svém druhém příspěvku - prostřední notebook. Asus K73E-TY054V Pokud nevíš z jakýho eshopu kupovat, doporučuji alfa.cz, kde ho ale bohužel nemají. Czechcomputer je taky hodně dobrý a kvalitní eshop, takže bych doporučoval i nákup od nich. Alza bývá většinou dražší, a někdy i o dost. Rád bych ti doporučil levnější, nechci být jak asusáci co jim jde o zisk. Jenže ber na vědomí že notebook budeš mít pár let, a ten za 10 tisíc už by potom nemusel zvládat. Jsou i 17,3" acery, za 8,5 tisíce Kč, ale to je fakt jen na surfování a nic moc těžkýho. |
---|---|
05.08.2011 15:10 příspěvků:5 | Diky, to je parada. Ja jsem myslela ze na Asusu to bude nejlevnejsi, ale asi jsem se prepocitala. Jeste se zeptam: termin predinstalovany OS znamena, ze uz tam ty windows jsou nebo je treba je jeste dokoupit? S cenou jsem puvodne zacinala na 10tis. Ale prave aby vydrzel delsi dobu, tak jsem ji postupne navysila k 15tis. Acery moc nemusim. Znami co je kolem me maji, s nima nejsou zrovna spokojeni. Asusy mame v rodine uz dva a ty by snad vydrzely i atomovy vybuch (ten od meho chlapa profisofera kamionu je konstantne zalivam kavou, semtam nekam spadne, otresy... a funguje normalne, po kave pry jeste lip ) ) |
---|---|
05.08.2011 15:33 příspěvků:369 | <fieldset><legend>alfipav</legend> Jeste se zeptam: termin predinstalovany OS znamena, ze uz tam ty windows jsou nebo je treba je jeste dokoupit? to znamená, že tam windows už je MB: Gigabyte GA-880GM-D2H
CPU: AMD Phenom II X4 840, 3,2 GHz
GPU: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (OC)
HDD: Samsung SpinPoint F4 3.5" 320GB HD322GJ
RAM: 2x Kingston HyperX Genesis 2GB 1600MHz (celkem 4GB)
zdroj: Corsair Builder Series CX600 V2 (600w)
Kdo rád hraje CoD4 napište SZ, rád dám turnaj a něco málo se přiučím. |
---|---|
05.08.2011 17:23 příspěvků:1 920 | Jo opravdu se vyplatí investnovat. Tento notebook má hliněné šasi, líp pochladí a ty otřesy by měl vydržet taky |
---|---|
05.08.2011 19:23 příspěvků:5 | Diky moc za rady, moc jste mi pomohli. Myslim ze v prubehu pristiho tydne mi K73E TY054V zacne rikat pane |
---|---|
06.08.2011 08:14 příspěvků:5 728 | v posledni dobe slysivam i o packard bell ale osobne bych sel spis do HP http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400812GZ00012QJ udajne vydrzi az 5 hodin, takze v praxi by to nemelo byt pod cca 3,5 hodin. Ale nema v sobe windows (ty stoji 2000, i tak bychom byli na 15,5tis) Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|