Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Prosím o pomoc !!!!

Prosím o pomoc !!!!

03.11.2008 20:53

Chtěla bych tímto požádat o pomoc. V rámci "čištění" pc jsem asi odstranila něco, co jsem neměla a od té doby mi nejdou žádné zvuky. Pomocí nabídky Ovládací panely jsem zjistila, že "Zvukové zařízení neexistuje", ale nevím co to znamená a co s tím mám udělat. Nejdou mi vůbec žádné zvuky. Mám Windows XP Profesional. Předem moc děkuju všem za ochotu.

09.11.2008 15:44

Pokud jste čistila nějakým programem tak některé ukládají odstraněné věci do své paměti, ze které je možné obnovit předchozí stav. Já osobně používám bod obnovy, který vytvořím před zásahem do počítače. Použitím staršího bodu obnovy před vámi zmiňovanou akcí se dá také leccos napravit. Je to sice rada obecná, ale ani já nemám zdaleka tolik zkušeností abych mohl poskytnout fundovanější radu. Každopádně by se tím nic pokazit nemělo. Přeji pěkný den a šťasné pořízení.

12.11.2008 19:11

<fieldset><legend>Medea</legend>Chtěla bych tímto požádat o pomoc. V rámci "čištění" pc jsem asi odstranila něco, co jsem neměla a od té doby mi nejdou žádné zvuky. Pomocí nabídky Ovládací panely jsem zjistila, že "Zvukové zařízení neexistuje", ale nevím co to znamená a co s tím mám udělat. Nejdou mi vůbec žádné zvuky. Mám Windows XP Profesional. Předem moc děkuju všem za ochotu.

Znamená to že nějakým způsobem došlo k virtuálnímu odebrání hardware, konkrétně zvůkového hardware. Zkuste Start-Ovládací panely a pomocí Přidat hardware znovu najít svůj ztracený hardware.

Pokuď by tato možnost nefungovala, zkuste pravým tlačítkem na Tento počítač a dejte Vlastnosti. Zde si vyberte záložku Hardware a Správce zařízení.

Koukněte se sem zda nemáte nějaké zařízení zakázané (velké červené X u zařízení) nebo s chybou/bez ovladačů (velký žlutý otažník ?). Pokuď ano, napište jsem co a co za znaménko má, pořešíme dále.

Pokuď tam nic takového není, zkuste dát Akce a Vyhledat změny hardwaru.

Každopádně, pokuď budete nějaký kus hardwaru přeinstalovávat/doinstalovávat, nejspíš budete potřebovat drivery/ovlače. Pokuď je zvuková karta samostatná (vyjmutelná karta na sběrnici) bude zapotřebí CD/DVD s ovladači přímo pro tuto zvukovku, pokuď je karta integrovaná (chip na desce - chipset) bude třeba CD/DVD k chipsetu nebo k základní desce. Obě tyto média by měly obsahovat dostačující drivery pro daný hardware.

CD/DVD s drivery dostáváte přímo k pc, nebo se dají drivery stáhnout na stránkách výrobce - většinou v nejnovější verzi.

Just because you´re paranoid don´t mean they´re not after you
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace