Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > 2 problémy: RAM a teplota

2 problémy: RAM a teplota

23.03.2010 12:05

Dobrý den,

poslední dobou se mi docela zahřívá notebook a nevím čím to je. Zkoušel jsem ho vyčistit, ale krom některých zbytečností při startu jsem neshledal nic závažného.

Pustil jsem se tedy do scanu RAMek a výslek mě dost znepokojil:

a/ Memtest_86 v3.5 z CD - po 8 minutách se pořítač sám vypne, jako kdybych ho vytáhl ze zdi.

b/ GoldMemory v 6.92 (2007) -> QUICK Test Mode - notes se vypne cca po 1 hodině (= 1 cyklus)

Teplota se v těchto programech neuvádí, ale je docela možné, že je to teplotou, i když CPU ukazovalo 0% ... testují se přece RAMky ...

Nebo je chyba opravdu v RAMkách?

Plánoval jsem RAMky testovat min 4 hodiny a ono z toho byla jodina!!! Opakoval jsem to sice s oba sw, ale výsledek byl stále obdobný.

Poraďte prosím ...

23.03.2010 15:47

Na zistenie teploty je dobrí trebarz SIW, neviem či si notbuk mal rozobratí ale v nom bude plno nečistot a najme pri komine, može to sposobovat aj spečena teplovodna pasta ale zvečša sa jedna o temer nepriechodní komín čo ma za príčinu zlu cilkuraciu vzduchu

23.03.2010 21:03

Tenhle notes mám 3 roky a před rokem jsem ho rozebíral (když už byl po záruce byl jsem zvědav, jak to vevnitř vypadá) a žádné smetí jsem po 2 letech nenašel. Předpokládám tedy, že bude vevnitř čistý. Pro jistotu se ale dovnitř podívám a uvidím.

SIW a Everest znám, mají zhuba podobné výsledky.

Testy na paměť jsem zkoušel jak v běžném provozu, tak i když byl studený. Výsledek samovolného vypnutí v závislosti na čase je obdobný.

Pokud nebude uvnitř notesu bordel a smetí všeho možného druhu, co navrhujete prosím?

Děkuji

24.03.2010 09:11

Zdroj, doska, studené spoje, vadna mechanika, ramky ked su vadne sa zväčša reštartuje, najlepšie sa k tomu vyadrí servis a potom zvaž či sa ti oplatí do toho investovat

27.03.2010 16:27

Napíši jak se to zatím vyvyjí - pro další, kteří budou mít případně stejný problém s přehříváním.

Notes jsem čistil před necelými rokem, ale musím poznamenat, že "jen" tak, že jsem sundal plastouvou spodní krytku pod většinou HW a i když tam toho opravdu moc nebylo, bordel jsem vyndal. Dnes jsem ale zjistil, že je to samozřejmě málo. Dnes jsem vymontoval i celý větrákový dosti velký komplet a co se dělo v ústí ... to byl mazec!!!. Asi z 70% odvodu tepla z větráku bylo zanešeno, což před demontáží vůbec nebylo vidět, bylo to zakryto. Nyní mi notes běží cca na 45 stupních a to je paráda, pač předtím to bylo od 80-100 stupnu celsia!!!

Takže pozor na to... nestačí jen kouknou ale musí se demontovat!!

Někdy příští týden se pokusím otestovat ty RAMky jednotlivě. Mohl jsem to udělat dnes, ale už jsem to zakrytoval a neuvšdomil si to .

Pro ostatní dám ještě zprávu, aby věděli.

31.03.2010 15:35

Dnes v noci jsem pustil memtest z cd a po více jak 8 hodinách byl test bez erroru. Mohu tedy předpokládat, že jsou ramky v pořádku?

Co se týká teploty, výše zmiňované šištění změnilo teplotu CPU na celkem dobře držících 50-60 stupnů. Je to již v pořádku?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace