Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Problém se Správcem Úloh na XP

Problém se Správcem Úloh na XP

26.02.2011 17:23

Zdravím,

takže mám docela velký problém se Správcem Úloh.

Když zmáčknu Ctrl+Alt+Delete, tak vyskočí tabulka "Správce tohoto systému zakázal Správce Úloh".

Četl jsem, že se do Spustit(Windows+R) má napsat gpedit.msc ... poté se má postupovat Konfigurace uživatele - Šablony pro správu - System - Možnosti klávesové zkratky CTRL+ALT+DEL ...

Já jedu Konfigurace uživatele - Šablony pro správu - a nic. Je tu pouze Windows Components a Součásti systému Windows. Složka System nikde.

Předem díky za pomoc
PS. Bez správce žít nedokážu

26.02.2011 17:32

Máš na PC plná práva administrátora?

26.02.2011 17:33

Ano, navíc je to jediný účet na PC.

28.02.2011 08:28

<pre>

Pokud stisknete Ctrl+Alt+Del a místo Task manageru (Správce úloh) se objeví pouze chybové hlášení: "Správce tohoto systému zakázal Správce úloh" pomoc je jednoduchá:

Stiskněte tlačítko Start vyberte spustit, napište regedit.exe a stiskněte "Enter" objeví se editor registrů najděte následující větve a upravte v nich hodnotu DisableTaskMgr aby byla 0 (Task manager POVOLEN) pravděpodobně bude nastavena na 1 (Task manager ZAKÁZÁN)

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

smažte hodnotu DisableTaskMgr

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

smažte hodnotu DisableTaskMgr

nebo si stáhněte tento soubor taskmgrfix rozbalte a naimportujte do registrů

(thx Martinnnnovi za vytvoření a umístění souboru u něj na webu)

pokud ani to nezabere zkuste:

Start - Spustit - gpedit.msc - Enter - Konfigurace uzivatele - Sablony pro spravu - System - Moznosti klavesove zkratky CTRL+ALT+DEL - u všech uveďte není nakonfigurováno

(thx MiroK a Arcisit)
</pre>
taskmgrfix
Zdroj

28.02.2011 08:47

Děkuji moc, problém vyřešen

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace