Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Problém se sdílením souborů z externího disku

Problém se sdílením souborů z externího disku

06.11.2008 17:55

Zdravim. Mám problém se sdílením. Když dám sdílet nějakou složku z externího disku, tak na druhým počítači tu složku vidím, můžu si ji prohlížet (i podsložky), ale když chci otevřít nějakej soubor, tak jde otevřít jen ten, kterej je přímo v tý nasdílený složce. U souborů v podsložkách mi to napíše, že je soubor právě používán nebo je málo místa na disku i když to není pravda. Na lokálním disku mi to ale všechno funguje v pořádku.

Nevěděl by někdo co s tím? Díky moc

12.11.2008 19:14

<fieldset><legend>Lada17</legend>Zdravim. Mám problém se sdílením. Když dám sdílet nějakou složku z externího disku, tak na druhým počítači tu složku vidím, můžu si ji prohlížet (i podsložky), ale když chci otevřít nějakej soubor, tak jde otevřít jen ten, kterej je přímo v tý nasdílený složce. U souborů v podsložkách mi to napíše, že je soubor právě používán nebo je málo místa na disku i když to není pravda. Na lokálním disku mi to ale všechno funguje v pořádku.

Nevěděl by někdo co s tím? Díky moc

Bylo by možné vědět konfiguraci sdíleného disku?

- Pravým tlačítkem na disk (v Tento počítač) a Sdílení a zabezpečení: postačí screenshot

- Start-Ovládací panely-Možnosti složky-Zobrazení: zase stačí screenshot

Uploadovat obrázky můžete třeba na http://tinypic.com/

Just because you´re paranoid don´t mean they´re not after you
04.12.2008 19:34

Dobrý den,

pokud bych předpokládal, tak máte síť peer to peer. Podívejte se prosím na u složky na nastavení sdílení a nastavení oprávnění sdílení. Obvykle se dává skupině authenticated users oprávnění Full Access. Dále zkontrolujte NTFS oprávnění u složky a nastavte skupině users a administrators full access (NTFS oprávnění se řeší pouze u disků NTFS).

Pokud by se nepovedlo, tak je třeba zkontrolovat vlastníka u složky a popř. změnit na administrators nebo users.

Prosím zkontrolujte zda nemáte na disku na kořeni zapnuté diskové kvóty - omezení místa na disku ve vztahu k určitému local account.

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace