19.07.2012 20:31 příspěvků:4 | Ahojte, mám takový problém. Mám doma wifi od O2 a připojuji k ní celkem 5 notebooků a jeden telefon a telku která je připojená přes LAN. Problém je, že se mi nedaří to všechno připojit najednou. Prostě třeba připojim 2 notebooky a telefon nebo 3 notebooky...většinou 3 zařízení. Telka jde vždy. Někde sem se dočetl že na wifi jde připojit téměř ¨neomezený¨ počet zařízení tak přoč mě to nejde? Nevíte co s tím? Díky |
---|---|
20.07.2012 06:54 příspěvků:5 728 | podivat se do routeru, jestli tam neni nastaveny nejaky omezeni, respektive bych zavolal primo na O2 linku, pokud ten router je od nich. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
20.07.2012 09:14 příspěvků:1 279 | Pokud se v tom alespoň trošku vyznáte, může to dělat přednastavený rozsach DHCP serveru (ten přiděluje IP adresy připojeným zařízením) a pokud je nastaven jako rozsah např 192.168.1.100 až 192.168.1.102, tak se mohou naráz připojit jen 3 zařízení (ostatní nedostanou přidělenou IP adresu a musel by jste ji nastavit ručně ve windows) Pak tam může být ještě přímo omezen počet klientů wifi a nebo O2 zase dává naprosto mizerné routery no http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
20.07.2012 17:22 příspěvků:4 | No trochu se v tom vyznám jen nevím kde to mám hledat. Nikde sem ten rozsah nenašel. Nicméně router je od O2 ale internet již od O2 rok nemám jen tak wifi nám od nich zůstala |
---|---|
20.07.2012 23:31 příspěvků:1 279 | Připojte se do web managemantu routeru a hledejte položku typu: LAN setup, LAN settings, pokud tam neobjevíte nic o DHCP, hledejte položku advanced settings (už jsem někde viděl ale i expert mode atd.) a opět hledejte nastavení sítě a DHCP a tam se dívejte za prvé po rozsahu přidělovaných IP adres a taky po položce omezující maximální možný počet DHCP klientů http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|