17.02.2017 15:47 příspěvků:4 | Zdravím. Mám zde celkem zajímavý problém. Pokud notebook zapojím do tv pomocí HDMI, tak mám dost velký overscalling (na televizi je jen možnost 16:9, 14:9, 4:3; bohužel nemám možnost jak se dostat do servisního menu). Zatímco VGA mi tohle nedělá. Nevíte někdo proč? Děkuji. |
---|---|
17.02.2017 15:58 příspěvků:4 972 | Jestli ti dobře rozumím, pak s HDMI máš černé okraje. To se opravdu dá řešit jen v menu nastavení TV. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
17.02.2017 16:04 příspěvků:2 090 | Taky se do dá řešit nahlédnutím do Návodu k obsluze. K řešení by taky přispělo, kdybys nám laskavě sdělil typ TV (ne jenom značku), abychom věděli, po čem se tak kouknout. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.02.2017 16:06 příspěvků:4 972 | On ten Sencor je prapodivná TV, jako všechny jeho výrobky. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 16:14 příspěvků:2 090 | Mám 2 Sencory, ani jeden mi po několikaletém provozu zatím nedělá problémy. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.02.2017 16:20 příspěvků:4 972 | Nic proti, je to stará japonská značka počínající někde v roce 1970, al e názory mých přátel nejsou pozitivní, já měl jen konvici a vydržela asi měsíc. Třeba se polepšili. Myslím že v návodu toho moc nenajde, nezbývá než nabídka, kterou přepnutí na HDMI nabízí. Nebo servisní menu, do kterého se neumí dostat. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 16:42 příspěvků:4 | Nemám černé okraje, je to spíš roztáhlé (nejde vidět menu windows v levém dolním okraji). Jedná se o značku SLT 3209DVBT. |
---|---|
17.02.2017 16:44 příspěvků:4 972 | To není ale overscalling. Co změnit rozlišení notebooku na menší? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 16:50 příspěvků:4 | To jsem zkoušel, zkoušel jsem i vytvořit vlastní rozlišení (jenže všichni známe integrované procesory od intel), ale neúspěšně. |
---|---|
17.02.2017 16:52 příspěvků:4 972 | Procesory ne ale GPU. No je divný že na VGA to funguje a na HDMI ne. Nic mne nenapadá. Napiš sem konečně co je to za TV, Sencor je totéž co Škoda, jedna firma, ale spousta aut. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 16:53 příspěvků:4 | Právě vtipný o to víc je, že VGA nabízí možnost 1280x1024, zatímco HDMI ne. |
---|---|
17.02.2017 17:00 příspěvků:2 090 | V Menu TV by také měla být nabídka Screen v režimu PC. V té se dá nastavit Size (Rozměr obrazu) i Vertical a Horizontal Shift (vertikální a horizontální posun). Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.02.2017 17:05 příspěvků:4 972 | Bohužel pán i přes několikerou žádost nenapíše co je to za TV Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 17:24 příspěvků:2 090 | Podívej se o šest příspěvků výše Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.02.2017 17:28 příspěvků:4 972 | jj ale to byla úprava příspěvku. Kouknu na manuál, ale mnoho si od toho neslibuju. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 18:24 příspěvků:2 090 | Prd úprava, psal to rovnou a "odkaz" na manuál jsem dal o pár příspěvků zpět. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.02.2017 18:28 příspěvků:4 972 | No comment, Ty prostě musíš mít vždy pravdu a chováš se jako v nějaké soutěži. A když něco napíšu špatně, tak si k odpovědi přidáš jizlivé smajlíky. Pokud budeš někde psát, já už se tam nepřipojím. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
17.02.2017 18:34 příspěvků:2 090 | Vždycky pravdu mít nemusím, ale tady ji mám a tebe to štve. Zamysli se nad sebou a přestaň se vztekat jako malý parchant. A co se tvé poslední věty týká, zlobit se nebudu. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.02.2017 18:37 příspěvků:4 972 | Je dobře že máš tady pravdu, tím by měl mít tazatel problém vyřešený. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|