04.02.2016 14:51 příspěvků:8 | Zdravím, potřebuji poradit s problémem, který tady už možná někdo řešil. Měnil jsem chladič na procesoru a kvůli tomu vytáhl RAM abych měl kolem trochu víc místa. Poté jsem paměti vrátil, ale do jiné dvojice slotů (místo 1-3 do 2-4). Zapnul jsem PC, vše fungovalo jak mělo ale systém detekoval pouze 8 z 16 GB. Říkal jsem si, že jeden slot na desce je asi špatný a paměti vrátil zpět do původních slotů. Po zapnutí už ale počítač nenaběhl pouze svítí dioda DRAM_LED na základní desce a pořád se opakuje 1 dlouhé a 2 krátké pípnutí. Vyzkoušel jsem jinou úplně novou paměť, všechny sloty, ale nic se nezměnilo. Takže mohl jsem nějak zničit desku, nebo je problém jinde? Deska: Asus B85 Pro Gamer Původní paměti: Kingston DDR3, 1600 MHz, CL9, 2x8 Nová: Crucial DDR3, 1600MHz, CL9 |
---|---|
04.02.2016 15:05 příspěvků:4 972 | Zkontroluj zda správně sedí grafická karta. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
04.02.2016 15:21 příspěvků:8 | Sedí, zkoušel jsem ji vytáhnout a vrátit zpět. |
---|---|
04.02.2016 15:53 příspěvků:4 972 | Tak se podívej co to pípání znamená - je to popsané v manuálu k desce. U různých Biosů je ten Beeb kód rozdílný. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
04.02.2016 16:00 příspěvků:8 | V manualu to není, ale na internetu jsem našel, že je problém s rozpoznáním RAM. |
---|---|
04.02.2016 16:03 příspěvků:4 972 | To právě záleží na tom, jaký je Bios. Ty už RAM nedáš zpět kvůli místu? Zkus je jen prohodit. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
04.02.2016 16:05 příspěvků:8 | To jsem právě zkoušel, různě je prohazovat, zkoušel jsem 2 moduly, jeden, všechny sloty, výsledek je pořád stejný. |
---|---|
04.02.2016 16:21 příspěvků:4 972 | Pokud to dříve šlo, mělo by to jít i nyní, ale je třeba proštudovat manuál k desce. Jinak potřebuješ jiné RAM s nejistým výsledkem. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|