Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Problem s připojením wan a wifi

Problem s připojením wan a wifi

02.11.2013 10:58

Dobrý den,

máme modem od UPC a wifi router asus RT-N12e a přestala fungovat wifi. Měli jsme to připojené upc modem do lan a z dalšího lan byl připojen kabel do PC, které ted už není a do notebooku, ale ne pořád a wifi se chytala na všechna zařízení (mobily, tablet i notebook) a nyní wifi začala hlásit není připojen sítový kabel, tak jsem se dívala do manuálu a tam jsem zjistila že upc modem má být připojen do zdířky pro wan, tak jsem to udělala. Ale ted to vůbec nefunguje. Nevyznám se moc v tom nastavení na stránce IP adresy routeru, tak se chci zeptat jestli by mi někdo neporadil. Máme nastavenou dynamickou IP, zabezpečení WPA-auto-personal. Zkoušela jsem různé věci a vůbec nic nefunguje. Četla jsem něco o zapnutí bridge modu, ale nevím jak se to dělá. A když mám připojený kabel z upc modemu přímo do notebooku tak internet funguje.

Děkuji všem kteří nějak poradí.

02.11.2013 11:10

zrestartuj (vytahni ze zasuvky) modem i router. Obvykle stačí jen modem.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
02.11.2013 11:12

to jsem dělala ráno...vypnula jsem router, ze zásuvky, vyndala všechny kabely a pak vypnula modem a odpojila ho od napájení, po pár minutách jsem vše zapnula a wifi nefungovala

02.11.2013 12:05

Doporučuji zkusit dat router do tovarniho nastaveni a zkusit to, jestli to pojede. Pokud ano, tak nastavit heslo pres wifi.

Modem musi byt pripojen do WAN.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace