Úvod > Fórum > Hardware > Ostatní > Problém s PC, nejspíš CPU(?)

Problém s PC, nejspíš CPU(?)

29.05.2010 23:47

Zdravím, chtěl bych se s váma podělit o můj problém a požádat o radu, jestli se někomu třeba něco podobného nestalo a nemá s tím někdo nějaké zkušenosti. Oč jde, před rokem a půl jsem si poskládal PC (hw dole) a počítač hezky šlapal jak měl. Nejdříve rok na XP, teď půl rok na 7čkách. Včera se mi ovšem stalo, že při obyčejném prohlížení webových stránek pc zamrznul, nijak jsem si z toho hlavu nelámal, čekám, zda po chvilce se nerozběhne, jak se občas stává. To se nestalo a místo toho začal PC svým bzučákem vypískávat "bombu". Klasicky zvuk "pi-pip" a časový interval ticha se zkracoval. Restartoval jsem ho, ovšem nestalo se nic, ani bios nenaběhl. Nechal jsem ho chvilku zchladnout a po pár hodinách ho spustil, pc najel do oken a po pár minutách běhu se opakoval scénář "bomby". Tohle jsem udělal 2x a v krátkém běhu rychle natahoval urgentní data do školy na flashku. Jenomže teď se ani po delším spočinku ani bios nerozběhne. Dávám si za příčinu, že se na PC nejspíš přehřívá CPU a to pípání prostě signalizuje ochranu desky, aby se CPU nerozpekl. Nedává mi moc rozum ale to, že by z ničeho nic se prostě přestal zvládat chladit, obzvlášť, když se jednalo o nenáročné surfování na webu a PC bežel sotva pár minut. Zpětně mě štve, že jsem si v biosu nezkontroloval teplotu CPU, jenomže v tom stresu zachránit několikahodinovou práci do školy, kterou mám odevzdat a čas na nový záčátek není, mě nějaká teplota nenapadla. Teď vždy jak zapnu PC, ozve se odočítávání "bomby" a PC raději vypínám sám.

Předem děkuji za jakoukoli radu k tématu.

MB: Asus M2N68

CPU: Athlon64 X2 6000+ (chladič boxovaný)

GPU: ATI Sapphire HD3870 Toxic
RAM: 4GB DDR2
HDD: Samsung F1 500gb
Seasonic 500W

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace