03.09.2012 12:48 příspěvků:20 | Zdravíčko lidičky Potřeboval bych poradit. Koupil jsem si asi někdy v květnu a nedávno jsem se dostal ke hraní her po LANu a setkal jsem se s problémem, že mi nejde hostit žádný LAN server. Respektive hostit ho můžu, ale nikdo mě nevidí a nikdo se ke mně nepřipojí. Ani u konkrétní IP například u hamachi mě v té hře v server listu nenajdou a bohužel se to nestává jen u jedné hry. Je možné, že je nějak špatně nastavená síťovka? Nebo něco naprosto triviální ve firewallu? Nic jsem nějak nenašel .. Díky za rady. |
---|---|
03.09.2012 12:56 příspěvků:1 279 | Povolil jste tyto hry ve firewallu windows? A tou LAN myslíte, místní líť LAN (přijdou k Vám kamarádi, připojí si notebooky do sítě a vy hrajete) a nebo chcete aby se k Vám připojovali lidi přes internet? http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
03.09.2012 13:01 příspěvků:20 | Právě že ve firewallu je všechno povolené. A tím LAN připojením myslím obě dvě možnosti. Protože se ke mně přátelé nepřipojí ani u mě doma ani například přes to hamachi. Ale já se k ním připojím. A chyba musí být v mým PC, protože jsem to zkoušel asi už se čtyřmi jinými PC. |
---|---|
03.09.2012 13:02 příspěvků:5 728 | opravdu mas povoleny firewall? kdyz da nekdo ping na tvou IP, dostane odpoved? Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
03.09.2012 13:05 příspěvků:1 279 | A na jiných PC jste to vytvářel také u Vás, nebo to bylo jinde (rozumějte za jiným směrovačem - tj. router) http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
03.09.2012 13:13 příspěvků:20 | NONSTOP -> Většinou to bylo přes stejný router buď-to u mě doma nebo u toho kamaráda - ale pořád stejná reakce. RadekSima -> Firewall mam opravdu povolený, a ping jsem na svou IP nezkoušel. Pouze u Hamachi a odezva žádná. Ale když se připojuji já k někomu tak to jde naprosto bez problémů. I přes to hamachi. Proto se nedokážu vybavit, v čem by mohl být problém. SKoro bych řekl, že by to mohlo být někde v nějakým nastavením, ale nevím kde :/. |
---|---|
03.09.2012 13:21 příspěvků:1 279 | Zkuste si nastavit pevnou IP (pokud nyní máte pevnou IP, nastavte si aby Vám ji přidělil server DHCP) -> nejdříve je potřeba rozchodit to po normální LAN síti a až pak po hamachi. http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
03.09.2012 13:36 příspěvků:20 | Jen bych prosim Vás potřeboval nějakou menší navigaci, protože jsem se v síťovích prvcích nikdo moc nešťoural. Nějak moc nevím, kde mám hledat . A pro info - mám win 7 |
---|---|