Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Problém s kopírováním filmů

Problém s kopírováním filmů

03.01.2013 19:57

Ahoj, potřeboval bych poradit s jedním problémkem, kterej mi právě nastal při snaze vytvořit si více místa na disku v notebooku a přetáhnout/zkopírovat si objemné filmy a nový externí pevný disk, který jsem dostal jako dárek na Vánoce. Nejsem v oblasti PC a souborů nijak zběhlý, proto se omlouvám, kdyby tento dotaz spadal jinam než do této sekce, jelikož si nejsem jistý, jestli je to otázka disku nebo spíše samotného souboru.

Když kopíruju "obyčejné filmy" není žádný problém. Ale ty objemnější v DVD kvalitě, nejde je ani zkopírovat ani přetáhnout na tento disk, Přičemž kopírování a přesouvání v rámci notebooku je bezproblémové. V tomto případě mi to napíše:

<i>Došlo k chybě! Soubor XXX nelze uložit.

Odstraňte ochranu proti zápisu.</i>

Popravdě nevím co je ochrana proti zápisu a jestli se to, jak jsem už výše uvedl, týká disku nebo těch filmů... Rád bych se zeptal, co mám s tímto udělat, aby se mi podařilo ony soubory úspěšně dostat na disk, jelikož jsem si ho pořídil právě kvůli těmto objemným souborům, které mi tam bohužel nejdou dát.

Někde jsem našel ,že je to <i>kvůli filesystemu FAT32, co ma maximalni velikost souboru omezenou na 4 GB. Resenim je format/convert na NTFS</i>. Tak jsem podle návodu otevřel program cmd.exe jako správce a zadal přikaz convert G: /FS:NTFS a vyjelo mi:

Systém souborů je typu FAT32.

Zadejte aktuální jmenovku svazku pro jednotku G:

nevím co zadat do tohoto řádku a zda je vůbec tento postup správný...

04.01.2013 07:05

nez konverzi bych zkusil format...

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
04.01.2013 10:40

Ale to mi vymaže všechny data co tam doposud mám ne? Taky ten formát nebo co to je FAT32 bude pořád stejný nebo ne?

05.01.2013 08:40

ano vymaze. Pokud preformatujes na NTFS, tak se ti filesystem zmeni na NTFS a uz nebudes prakticky omezen velikosti videa.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace