17.04.2009 15:55 příspěvků:1 | Ahoj ahoj ahoj, chtěl bych se zeptat, zda náhodou někdo nevíte, co mám dělat, pokud mi nejde nainstalovat Windows Vista Home 64-bit. Spustím instalaci, proběhne první fáze a po ní se počítač plánovaně restartuje. Pokračuje v instalaci, ale v okamžiku, kdy se pokusí systém poprvé spustit a zobrazí se proužek načítání, zhruba po dvou vteřinách se objeví modrá obrazovka říkající: [quote:h6acc4t8]A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the stop message. Disable the driver or check with the manufacturer for driver updates. Try changing video adapters. Check with your hardware vendro for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced startup options, and then select safe mode. Technical information: Když jsem zhruba před tři čtvrtě rokem počítač kupoval jako poskládaný z různých komponent od člověka, u kterého jsme si vždy nechávali PC sestavovat. Zakoupil ony WinVista 64 a snažil se je nainstalovat, ale jelikož spěchal do zahraničí a "základní deska s windows měla potíže - bylo by potřeba nainstalovat nové ovladače, ale není teď čas", nainstaloval na něj WinXP a PC dodal. Nyní jsem chtěl Visty nainstalovat a proběhl tento problém. Nainstaloval jsem zpět XP a snažil se problém řešit aktualizacemi základní desky. Z http://www.asus.com jsem si stáhnul poslední BIOS, během jeho upgradu před Asus EZ Flash 2 se proces označil za hotový a úspěšný a PC se restartovalo, pokud ovšem opět otevřu BIOS a podívám se na verzi, jsou vidět pořád stejná čísla verze i data vydání BIOSu. <b>Rád bych dostal radu, co mám udělat, aby se mi podařilo Visty rozchodit. Máte-li někdo s tímto problémem zkušenosti či přímo znáte řešení, prosím, abyste reagovali.</b> Moje PC: MB: Asus M2N SLI DeLuxe nForce 570 (BIOS z 29.10.2007) CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ (3.0GHz x 2 bez přetaktu) GPU: BFG Nvidia GeForce 9600GT 512MB HDD: Samsung SpinPoint 320GB (C: 256GB, D: 64GB) SC: Creative Labs X-Fi Titanium Budete-li potřebovat další informace, stačí si říct. |
---|---|