09.01.2013 15:06 příspěvků:3 | Zdravím, mám takový problém s externím HDD, jedná se o ADATA Classic CH11 (500gb). Koupil jsem ho tátovy k Vánocům, ale na jeho notebooku nejde. Je k němu kabel USB 3.0 a je bez externího napájení. Táta má asi tak 3-4 roky starý notebook, ale žádný křáp to neni, je tam Windows 7 a šlape krásně ten notebook. Samozřejmě tam má jen USB 2.0, tak mě napadlo že má HDD málo šťávy, tak jsem dokoupil kabel Y, který strčím do toho kabelu co byl u HDD a ty druhé dva konce do dvou USB 2.0 konektorů na notebooku, ale stejně nejde. HDD šlape, když ho zapojim do svého pracovního notebooku do USB 3.0 tak jde a dokonce jde i na mém stolním PC, který ma taky pouze 2.0 USB a stačí ten obyč kabel který byl u toho HDD, ani nepotřebuju ten Y kabel(!)...prostě to nejde jen na ton tátovym notebooku, kde to zrovna potřebuju aby to šlo... napadá někoho v čem by mohl být problém? Řešil někdo podobný problém? Pomůže mi někdo? Předem moc děkuji za jakékoliv rady a nápady. |
---|---|
09.01.2013 15:49 příspěvků:5 728 | tim ze ho pripojis do vedlejsi zdirky ti je k nicemu (obe dve USB maj stejny napajeni). Zkus ho spis pripojit do adapteru. Ale nemyslim si, ze by byla chyba v tomto (to zarizeni by to melo stejne najit). Dalsi moznost je, ze ho proste nenadetekuje (taky se mi tu stalo jednou s usb3 flashdiskem strceneho do usb2 portu). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
09.01.2013 16:57 příspěvků:3 | Adaptér k tomu právě žádný nebyl a divný je, že ten notebook ho právě detekuje, píše to nalezeno nové zařízení, atd., jen to nevidí jako HDD, respektive když otevřu Tento Počítač tak tam nic není. Navíc jsem to teď zkoušel na ještě mnohem starším notebooku s Windows XP a tam to taky jde...vážně nevím proč prostě jen s tímhle notebookem na kterém to zrovna potřebuji aby to šlo to nejde... |
---|---|
09.01.2013 16:58 příspěvků:3 | jo a ještě k tomu že obě ty USB mají stejné napájení, tak když to ale píchnu do dvou zároveň tak by se to mělo sečíst ne? nebo ne? já nevím, nikdy jsem to právě nezkoušel, ale někde už jsem to takhle viděl zapojený. |
---|---|
09.01.2013 19:30 příspěvků:272 | Tak sečte se buďto proud nebo napětí, záleží jak to máš zapojené, to je jako u baterii v jiných věcech, jsou li zapojené za sebou sčítá se napětí, jsou li zapojeny vedle sebe sčítá se proud. USB má něco přes 5V takže by jsi měl 11 to by teoreticky mělo stačit na 12V disk ale jak říkám, záleží jak jsou zapojeny o disku ty dva napájecí konektory. |
---|---|
10.01.2013 07:10 příspěvků:5 728 | Ty usbcka maj jeden spolecny zdroj (to co sebere prvni ubere druhymu)-takze to co delas ma nulovou ucinnost.A navic jde videt ze fyzika ti nic nerika (neber to jako urazku) kdyby jsi mel 2 zdroje a kazdy mel 5V, tak jediny co se ti secte, tak je proud (A). A ty nemas nedostatek napeti, ale dost mozna nedostatek proudu. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
10.01.2013 16:28 příspěvků:272 | Tak nevím, jestli ta nadávka že nevím nic o fyzice je na mě nebo ne, ale s tou nulou máš pravdu, podle druhého kirchhoffova zákona se stejný zdroje ve smyčce odečtou, takže je na nule. (no fyzika mi nic neříká, ale mám vystudovanou elektrotechniku se zaměřením na automatizační systémy, takže tohle znám, brali jsme to jako první snad na škole ze všeho a hold po těch letech si to už nepamatuju a musel jsem více zapátrat v paměti ) btw. Záleží jak by ty zdroje měl zapojený, když jsou za sebou (sériově) třeba baterky v ovladači a pod, tak by se sečetlo napětí, ale když je má vedle sebe (paralelně) tak se sečte proud. U usb máš jenom jediný zdroj a to je baterka/zdroj u tvého pc, takže to nemá cenu tohle řešení skoro. |
---|---|