19.02.2017 12:25 příspěvků:5 | Zdravím, mám takový problém. Když si v (jakémkoliv) prohlížeči pouštím videa, ať už na YouTube, nebo kdekoliv jinde, po chvíli se počítač sekne, začne vrčet a pomůže jen vytažení baterky. Nevím jestli to může souviset, ale taktéž mi v poslední době nelze spustit většina videí přímo v PC nezávisle na přehrávači. Napadlo mě, jestli nemůže být třeba zaprášená grafická karta, ale notebook jsem otevřel a prach tam skoro žádný není. Jen pro úplnost dodám, že se jedná asi o 5 let starý ASUS s kartou AMD. Jak to opravit? |
---|---|
19.02.2017 12:49 příspěvků:757 | Odhadoval bych nekompatibilitu ovladače AMD grafiky, což je častý problém. Zlobit to začalo kdy? Jaký je v notebooku OS a s jakým OS byl notebook dodaný? Zpravidla se to takhle chová po upgradu na Win 10. Pomáhá udělat čistou instalaci WIN, pak nahrát oficiální ovladače ze stránek výrobce notebooku. V případě přepínatelné grafiky nejdřív nainstalovat ovladač grafiky intel - ze stránek výrobce notebooku a následně ovladače AMD - ze stránek AMD. Postup se ale může lišit kus od kusu, výrobce od výrobce notebooku. Problém může být samozřejmě i vadná RAM nebo HDD. Pokud to jde, zkusil bych v biosu zakázat grafiku AMD a vyzkoušet, jak se to bude chovat. |
---|---|
19.02.2017 12:53 příspěvků:5 | No původně tam byly Win7 na kterých to začalo občas dělat, ale tak cca před rokem jsem udělal čistou instalaci Win10 a přestalo to. Začalo to zase až teď.. Nic sem s ovladačema nedělal tak nevím, zkusím to.. Jak to zakázat v biosu? S biosem moc neumím.. |
---|---|
19.02.2017 14:19 příspěvků:757 | Nastavení biosu je v každým notebooku jiný, záleží na konkrétním typu. Např. u HP je volba „hybrid graphics“ kdy zatržítkem se povolí nebo zakáže dGPU. Můžeš zkusit i otevřít správce zařízení, kde by měly být uvedeny grafické adaptéry. Pokud tam jsou dva (intel a AMD) zvol pro AMD „disable“ (předpokládám že tam je vypnout, nemám Win v CZ verzi). Modrá obrazovka s kódem chyby se nikdy neobjevila? S ovladači není třeba někdy ani nic provádět, stačí nějaká aktualizace Win a dílo je dokonáno. |
---|---|
19.02.2017 16:30 příspěvků:5 | Modrá obrazovka s chybou se objevila za ten rok s win10 tak 2x, předtím na sedmickach docela často.. |
---|---|
19.02.2017 18:59 příspěvků:757 | Trochu jsem předpokládal, že kód chyby uvedeš, včetně typu notebooku. Nicméně jsou ve správci zařízení dvě grafiky? Zkusil jsi AMD zakázat? Jak se to chová během přehrávání videa? |
---|---|
19.02.2017 22:16 příspěvků:5 | Omlouvám se, k PC jsem se dostal až teď. V grafických adapterech je teda bohužel jen AMD Mobility Radeon HD 5000 Series. Jinak notebook je ASUS K52J, grafická karta ATI MOBILITY RADEON HD5470 1GB a procesor Intel core i3. Co se týče kódu chyby tak to si nejsem jistej, bohužel jsem si tu chybu nikdy nějak víc neprohlizel a vždycky jsem přešel rovnou k tvrdému restartu.. E: Tak pokud zakážu tu AMD tak mi běží videa naprosto normálně a i videa v PC co nešly spustit naprosto normálně běží..jenže mám rozlišení 1024x768 místo 1366x768.. |
---|---|
19.02.2017 22:47 příspěvků:757 | Tak bez AMD grafiky to vyzkoušet tedy nepůjde. Kód chyby by mohl napovědět, kde hledat. Jinak u tohoto notebooku to koukám bude docela častý jev. Zkusil bych test HDD (HD Tune) a RAM (Memtest) a poté nějaký postupy z netu, např. http://www.tomshardware.co.uk/forum/22557-63-asus-k52je-screen-freezes |
---|---|
22.02.2017 08:46 příspěvků:5 | Tak problém prozatím vyřešen instalací starších ovladačů, díky moc. |
---|---|