25.12.2016 10:18 příspěvků:2 | Mám PC : Zákl.desku MSI 915G COMBo osazenou procesorem Intel Celeron 2,80GHz a DDR2 1G + 1G a disk SATA 150GB. Operační system WIN XP Při suštění počítače mi naskočí tabulka jakoby z BIOSU systém se pak rozjede, ale není funkční klávesnice a datum a čas běží od půlnoci 1.1.2002. Pokud dám restart tak se objeví hláška ať zmáčknu F1 a opět se systém rozjede, klávesníce už funguje ,ale čas a datum musím změnit ručně. Po příštím spuštění to je stejné a nebo příjde jen ta hláška zmáčknout F1 a to si to pak čas i datum pamatuje. Ví někdo co s tím? Jěště pokud už to naběhne, tak mi skoro pořád CPU jede na 100% Děkuji. |
---|---|
25.12.2016 12:59 příspěvků:2 090 | Knoflíková baterie C-MOS odešla. Nahradit novou, nastavit datum a vše bude OK. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
26.12.2016 08:57 příspěvků:2 | To jsem již vyzkoušel a baterii vyměnil nepomohlo. Přesný text po spuštění je tento : |
---|---|
26.12.2016 11:09 příspěvků:757 | Zkus v biosu nastavení Devices / Floppy Drive Setup / Floppy A = "Disabled" Uložit a restart. Případně v pořadí bootování dát floppy dolů nebo taky "Disabled" Popř. i reset biosu a nové nastavení. Může odcházet i MB pokud po výměně baterie si to nepamatuje nastavení. |
---|---|
26.12.2016 11:36 příspěvků:2 090 | Především bych tu "novou" baterii změřil, měla by mít cca 3,3V (koupená nová). A pokud si to se zdravou baterií nepamatuje nastavení času, je skoro na 100% vada na desce. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
13.02.2017 21:14 příspěvků:6 | Já bych se připojil s podobným dotazem, který jsem uveřejnil nahoře, mě zmizel popis Menu při zapínání PC a držením F11. Jinak WIN 10 naběhne pokud nedělám nic. Udělal jsem Default kl.F6, baterii jsem vyndal. Po F11 se kousne. |
---|---|
13.02.2017 21:16 příspěvků:4 972 | Tím že to napíšeš vícekrát to opravdu nevyřešíš. Prostuduj manuál k základní desce. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|