17.03.2014 15:28 příspěvků:6 | Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom prehrievania CPU. Zo dňa na deň mi ventilátor na notebooku začal hrozne hučať. Ako prvé som pozrel, ako je na tom vyťaženie procesora. To však je minimálne. No už napríklad pri 10 % sa začne notebook hrozne prehrievať. Spustil som program na zmeranie teploty CPU. V kľude keď nemám absolútne nič zapnuté je okolo 55 °C. Pri malej záťaži (spustené video, nejaký program atď) mi vyskočí až na 80-90 °C. Za chodu notebooku som odstránil zadný kryt. Procesor bol úplne žeravý, lenže medená rúrka pri ventilátore bola skoro studená a ventilátor tiež fúka studený vzduch čo pred tým nebývalo. Keď som v minulosti zaťažil CPU a ventilátor mal dôvod fúkať, vždy bol vzduch z neho aspon trochu teplý, teraz nič. Ventilátor aj celé chladiace zariedenie sa zdá byť čisté, bez prachu. Počitač som prebehol pár antivírusovými no nič nenašli. Aj tak pokiaľ viem, keď chce vírus prehriať počitač, zvykne CPU bežať na 100%. Ďakujem za každú radu. |
---|---|
17.03.2014 15:46 příspěvků:5 728 | vyfoukat, třeba je jen zaprášen ;) samozřejmě rozebrat ntb a držet ventilátor, abys ho nechtěně třeba neusmažil. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
17.03.2014 16:15 příspěvků:6 | Ako som písal, notebook je čistý a problém sa vyskytol zo dňa na deň. V prípade, že mi tam ventilátor nestiahol celú ponožku a ja som si to nevšimol tak v tom riešenie nevidím. |
---|---|
17.03.2014 18:02 příspěvků:5 728 | Promin, necetl jsem si to celé... Zkus přepastovat procesor ;) očistit od staré teplovodivé pasty a koupit novou další možnost, že se ti někde udělala dírka v heatsinku a přestala mít teplovodivé vlastnosti. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
17.03.2014 23:06 příspěvků:6 | Napadlo ma aj prepastovanie ale potom som rozmyslal ze takyto problem by sa nevyskytol zo dna na den. Ale ta druha moznost je celkom realna. Heatpipe nad procesorom je uplne zerava, pri chladici takmer studena. Pozeral som ci z nejakade nevyteka kvapalina z rurky (ak tam nejaka je) ale nic som si nevsimol. Vcera som od nervozity dost silno buchol do stola ale zeby to porusilo chladenie tak to dufam nie Kazdopadne este vcera sa mi neprehrieval ... Ale dik za radu. Skusim asi naprv ten najlacnejsi sposob, preinstalovat Windows a potom sa uvidi. Tym aspon vylucim virusy. |
---|---|
18.03.2014 11:30 příspěvků:5 728 | V heatsinku je kapalina, ale ta se hodne rychle vypari, takze si toho ani nevsimnes ;) Jinak, nemohl se ti chladič třeba uvolnit? Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
18.03.2014 18:15 příspěvků:6 | Nie je uvolneny ani nijako viditelne poskodeny ... |
---|---|
19.03.2014 17:51 příspěvků:6 | Preinstaloval som Windows ... nepomohlo. Pri spusteni 3DMark 06 stale dostavam vysledky pre processory zhruba 40% z povodnych, pri grafike asi 80%. Vyzera to na tie heatpipe. Nevies z kade a ci vobec sa daju kupit nove na notebook ? |
---|---|
20.03.2014 18:31 příspěvků:5 728 | samozřejmě jsem nemyslel heatsink, ale heatpipe :X jsem se přepsal... Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
03.04.2014 22:10 příspěvků:2 | Dobrý den všem, před čtyřmi roky jsem řešil stejný problém jako Vy všichni s vysokými teplotami v notebooku. Vlastním ASUS M51VA. Možná by Vám pomohlo jako inspirace mé video na stránkách YOUTUBE. Od té doby mám pokoj. Odkaz je: https://www.youtube.com/watch?v=W46Fbk2zXCY Přeji hezký den. |
---|---|
04.04.2014 09:22 příspěvků:6 | Dakujem za video lenze moj problem nie je prehrievanie notebooku od zaciatku. Ja som mohol hravat v pohode hry s notebooku na kolenach alebo perinach a neprehrial sa. Moj problem sa vyskytol zo dna na den a to svedci o poruche hardware takze to nemam v plane maskovat tuningom. Proglem potrebujem najst a odstranit. PRed par dnami som vymenil aj pastu no vobec to nepomohlo. Jedina moznost co ma teraz napada je vymenit komplet heatpipe s heatsink. |
---|---|